Kabinet-Bos

vw_caddy
In dit blogje wil ik het eens met je hebben over Wouter Bos, partijleider van de PvdA. In deze tijd van discussies over Afghanistan en het vertrek van Dittrich is Wouter in zijn element. Wouter heeft zijn ambities nog nooit onder stoelen of banken gestoken, hij wil premier worden van het kabinet-Bos als dat er komt. Nog liever vandaag dan morgen.

Na het aftreden van Boris Dittrich als fractievoorzitter van D66 ging het NOS Journaal zijn collega's af om hun reacties te vragen. Jozias van Aartsen en Maxime Verhagen spraken respect uit voor zijn vertrek, en gaven aan dat ze prima door kunnen regeren met D66. Daarna kwam Bos aan het woord die een ellenlang verhaal hield over nieuwe verkiezingen die gehouden zouden moeten worden, omdat hij er een vergelijking in zag met Balkenende-één waarin de LPF de boel volledig verknoeid had.

Gisteravond was op Nederland 3 Nova/Den Haag Vandaag te zien met aan tafel minister Kamp, Thom de Graaf en natuurlijk Wouter Bos. Kamp en de Graaf waren de zaken rond D66 aan het nuanceren, Bos trok meteen fel van leer en begon wederom over nieuwe verkiezingen. Op de vraag van Witteman of de PvdA geen politieke spelletjes speelt gaf Bos aan dat de PvdA dat nooit doet, en dat D66 dat nooit had mogen doen in deze discussie.

Wouter ruikt zijn kansen in het huidige politieke klimaat. Het valt te bezien of de problemen die momenteel in Nederland heersen door onze Wouter kan worden opgelost als kabinet-Bos er ook daadwerkelijk komt. Na eerst kritisch te zijn geweest tegen het plan om militairen naar Afghanistan te sturen, is Bos het er nu volledig mee eens en spreekt dit volgens eigen zeggen ook uit op straat. Ik zou haast hopen dat de uitzending van militairen op een mislukking gaat uitlopen...