Ek nadeel heb se voordeel

Maarten (Mannee)
Dus laten we vooral niet vergeten dat alle ellende over het nieuwe zorgstelsel, die we de komende maanden via de media over ons krijgen uitgestort, ook een positieve kant heeft. Minister Hoogervorst heeft namelijk aangekondigd om op te zullen stappen wanneer het een puinhoop wordt en de eerste signalen dat het inderdaad een chaos wordt, zijn er dus al na twee dagen.

Vandaag trokken de huisartsen namelijk al aan de bel omdat er problemen zijn met declareren. Uiteraard is dat pas het begin, want de zorgverzekeraars zijn nu nog bezig met het invoeren van de nieuwe verzekerden en de declaraties (als die dus al binnenkomen) stapelen zich op. Ook de declaraties van mensen die straks met terugwerkende kracht alsnog overstappen naar een andere verzekeraar. Ga er maar aanstaan.

Hopelijk houdt de oppositie nog even haar gemak en wacht op het juiste moment voor er een motie van wantrouwen wordt ingediend. Agnes Kant (SP) stelt nu al een ultimatum, maar dat is nog wat vroeg. Uiteindelijk zijn nu alleen de huisartsen nog maar aan het morren en die hebben vooralsnog de schijn tegen omdat die nu éénmaal altijd piepen...