Kassa!

vw_caddy
Vanaf vandaag moet je toch even twee keer nadenken voordat je het gas wat dieper intrapt. De nieuwe boetetarieven zijn vanaf vandaag in gegaan plus een aantal extra wijzigingen in de wegenverkeerswet. Hieronder een klein overzichtje, zodat je brievenbus de komende maand niet vol begint te lopen met post uit Leeuwarden.

De tarieven van de o zo gehate 0-10 km/u overtredingen zijn omlaag gegaan. Vanaf nu kun je met een extra 5 km/u lachend langs een snelheidscontroleur rijden voor een tarief van 16 euro. Koopje lijkt me.

Als de overheid iets gaat verlagen dan gaat er zoals altijd ook iets omhoog. De tarieven voor de hogere snelheidsovertredingen zijn flink omhoog gegaan. Met een snelheid van 140 km/u over de snelweg rijden gaat je nu 83 euro kosten tegen 55 euro vorig jaar. Een rood stoplicht pakken gaat je nu 130 euro kosten en een vergeten gordeltje gaat je nu 75 euro kosten tegen 45 euro eerder.

Met een biertje op achter het stuur kruipen wordt nu - gelukkig - nog lastiger. Heb je een rijbewijs waarvan de inkt nog nat is, dan mag je maar 0.2 promille op hebben. Ter vergelijking: dat is net iets minder dan een glas bier.

Voor meer informatie over boetebedragen kun je hier en hier kijken. Een veilig jaar toegewenst!