De baas van de week!

Maarten (Mannee)
De directeur van metaalbedrijf Hoza in het Groningse Scheemda, heeft het beste voor met de gezondheid van zijn geliefde medewerkers. In een mededeling die ze ontvingen, staat dat ze nog maar met een minimale snelheid van slechts vijf kilometer per uur door het kantoor dienen te lopen, het is daarbij uiteraard wel verboden om de handen in de zakken te hebben.

Daar houden de goede zorgen van de directeur echter nog niet op, werknemers die moeite hebben om de minimumsnelheid te halen, mogen eens per week onder begeleiding de sportschool bezoeken. De nieuwe voorschriften maken deel uit van drie kantjes tellend pakket aan maatregelen dat de directeur van Hoza aan zijn personeelsleden heeft uitgedeeld.

In het epistel valt verder te lezen dat de vijftig werknemers van het metaalbedrijf medewerkers 's ochtends maar liefst een halve liter mineraalwater uitgereikt krijgen, waar ze slechts de hele dag mee hoeven te doen. Ze kunnen dat ook nog eens snel opdrinken, wan pissen mogen ze nu gewoon in hun pauze. Dat is toch prachtig, dan hoef je niet meer tot na werktijd te wachten en je mag zelfs het toilet van de zaak gebruiken.

Bezorgde en woedende personeelsleden hebben inmiddels aan de bel getrokken bij de vakbond en die is woedend. Ondankbare gasten heb je toch zeg...