Tip voor de feestdagen: Kerstthrillers

Redactie FOK!frontpage
Genoeg van al die films met romantische kerstgezelligheid en een fijn einde doorspekt met Hollywoodmoraal?
Dan is het is tijd voor een stukje kerstretro. Wat te denken van Silent Night, Deadly Night en alle opvolgers van deze bebloedde kerstthriller. De ondertitel zegt genoeg: you've made it through Halloween, now try and survive Christmas!
Ok, alleen verhaal een, want er zijn nog vier opvolgers. De ouders van de hoofdrolspeler zijn op jonge leeftijd vermoord, hij komt in een weeshuis waar hij wordt misbruikt door moeder overste en slaat als gemartelde puber medogenloos en moordend toe in - jawel! - een kerstpak!

Overigens zorgde de film bij de eerste distributie in 1984 voor de nodige ophef vanwege de moordende Santa. Het jaar erop werd er lichtelijk in de film gesneden en verscheen de film opnieuw.

Deel 2 heet gewoon Silent Night, Deadly Night 2, deel 3 heeft als bijtitel Better Watch Out! Deel 4 heet weer gewoon deel 4 en tenslotte wordt de serie gesloten met The Toy Maker. Stuk voor stuk zo slecht, dat ze weer goed zijn! Of het moet deel 4 zijn die er kwalitatief uitspringt, want die heb ik dus net niet gezien.

Wil je nog meer rillen en thrillen met kerst? Vergeet dan vooral niet naar de Canadese film 'Black Christmas' te kijken. Gezellig doen kan altijd nog.