Red De Kuip!

Maarten (Mannee)
Echte Rotterdammers weten precies hoe het ooit begon, bijna 75 jaar geleden:
quote:
Op een winterochtend in 1931 schreeuwt de voorzitter van Feijenoord Leen van Zandvliet het uit: "ik heb het, ik heb het!" Hij is zojuist wakker geworden uit een droom waarin hij het ideale stadion heeft gezien. Hij tekent zijn idee direct in een kladblok.Van Zandvliet wil het groots aanpakken. Het stadion moet plaats bieden aan 60.000 tot 75.000 mensen. Niet alleen Feijenoord zal er zijn thuiswedstrijden spelen maar ook het Nederlands elftal, zo voorziet hij.
Het stadion uit de droom van Leen van Zandvliet kwam er en De Kuip werd het mooiste stadion van (in ieder geval) Nederland. Natuurlijk is De Kuip al lang De Kuip niet meer na de verkrachting in de jaren negentig, maar in ieder geval lijkt het nog op het stadion dat Van Zandvliet ooit bedoelde. Dat is binnenkort echter misschien verleden tijd, want Kuip-directeur Jan van Merwijk vindt dat er een dak op De Kuip moet komen. Dat is volgens hem de enige manier om nog grote popconcerten naar Rotterdam te halen. De Kuip legt het nu veelal af tegen De Arena, door de grotere capaciteit, het dak en het feit dat De Arena in Amsterdam ligt.

Het is duidelijk, Van Merwijk wil dat De Kuip nog verder wordt verkracht. Lekker een dak erop, zodat er damesvoetbal kan worden gespeeld zoals in de Arena, grotere capaciteit en liefst een verhuizing naar Amsterdam.

Kan die man alsjeblieft weg?