Brandweer genaaid?

Maarten (Mannee)
Het is mij niet helemaal duidelijk wie er nu precies geen ruggengraat heeft, de brandweerlieden of de onderhandelaars van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Duidelijk is echter wel dat er weer een akkoord is bereikt over de CAO.

Of dit automatisch betekent dat de acties ten einde zijn, weet natuurlijk niemand. Het bereikte akkoord is ook niet bepaald glashelder, maar ik heb sterk de indruk dat de brandweerlieden er op één of andere manier zijn ingeluisd. Het eerste stapje naar een verhoging van de VUT-leeftijd is nu gezet en de komende jaren zal deze ongetwijfeld worden opgeschroefd. Terechte zaak lijkt me, maar in ieder geval hoeven de brandweerlieden niet bang te zijn dat ze op hun 55e achter de vuilniswagen belanden. Toch?

Verder nog wat in de krant vanmorgen? Oh ja, de hele rel rond Fortuyn lijkt toch aardig overdreven te zijn geweest. Het verhaal over Fortuyn en minderjarige Marokkaanse jongens blijkt nu afkomstig te zijn van één informant en destijds werd er geen aanleiding gevonden voor een vervolgonderzoek door het Openbaar Ministerie. Snel weer vergeten dus dit hele gedoe.