De wraak van Desi

Maarten (Mannee)
Het beleefdheidsbezoekje van Jan Peter aan het jarige onafhankelijke Suriname, is alsnog bijna op een drama uitgelopen. Onze weinig heldhaftige premier liep natuurlijk al vanaf de eerste minuut dat hij aankwam met knikkende knieën door ons voormalige overzeese gebiedsdeel, uit angst voor een mogelijke ontmoeting met voormalig legerleider Bouterse, maar uiteindelijk was het dan toch zover.

Het ANP meldde gisteravond dat het konvooi van Balkie op weg naar het vliegveld is geramd door een ex-soldaat. Inmiddels is er meer informatie beschikbaar en ook die nieuwe info wijst overduidelijk in de richting van Desi: "De man verkeerde onder invloed van drugs of alcohol, aldus een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst zaterdag". Duidelijk, dat is Bouterse.

Tja Jan Peter, dat is nu je straf voor je gedraaikont. Naar Suriname gaan om dertig jaar onafhankelijkheid mee te vieren en vervolgens zeggen dat je bepaalde gekozen volksvertegenwoordigers niet de hand wil schudden, daarmee geef je aan absoluut schijt te hebben aan de Surinaamse democratie. Had dit pr-tripje dan gewoon niet gemaakt en gezegd dat je geen feest wilt vieren in een land dat een crimineel als Bouterse niet uitlevert.

Oh ja, mocht iemand ongerust zijn, Jan Peter is ongedeerd...