Fuck Europa

Maarten (Mannee)
Aan de nieuwsberichten te zien is het echt Europa week. Wat speelt er zoal?

- Minister Zalm overdrijft volgens de Europese Rekenkamer de Nederlandse netto afdracht aan de EU. Lekker belangrijk ook, we betalen in verhouding tot landen als Engeland en Denemarken sowieso veel te veel.

- Het Europees Parlement heroverweegt of het wel op twee plaatsen moet blijven vergaderen. Het rondtrekkende Europacircus vergadert nu beurtelings in Brussel en de Franse stad Straatsburg. De maandelijkse verhuizing kost dik 200 miljoen euro per jaar en heel veel ergernis. Er zal overigens niets veranderen omdat Frankrijk daar absoluut op tegen is.

- Staatsecretaris Van Geel gaat, desnoods tegen de zin van de Europese Commissie in, per 2007 een roetfilter verplicht stellen om het 'fijnstofprobleem' op te lossen en aan de Europese normen te voldoen. Nee natuurlijk vindt de Europese Commissie dat niet goed. Die denken: "laat die klootzakken in Nederland het maar lekker uitzoeken met ons fijnstof". Want het is nog altijd zo dat verreweg het grootste deel van de fijnstof in Nederland komt overgewaaid uit onze buurlanden.

Conclusie: Fuck toch op met dat kut-Europa!

En geef ons lekker de Gulden terug!

(Oké, m'n boze bui is alweer over. Het fijnstof-praatje van Van Geel op Radio 1, was me even in het verkeerde keelgat geschoten...)