Peter redt het niet

Maarten (Mannee)
Slecht nieuws voor Peter R. de Vries en zijn PRDV. Peter blijkt namelijk net zo populair te zijn als Balkenende. Tja, dat is natuurlijk niet echte iets waar je op zit te wachten. Eén en ander blijkt uit uit opinieonderzoek van Maurice de Hond.

SP-leider Marijnissen blijkt momenteel het populairst te zijn, maar liefst 62 procent van de ondervraagden wil dat Marijnissen meedoet aan de stembusstrijd. Voor PvdA-leider Bos is dat 58 procent, voor GroenLinks-leider Halsema 54 procent en voor ChristenUnie-voorman Rouvoet 53 procent.

Peter R. de Vries en Balkenende komen slechts uit rond een schamele 35%. Duidelijk nog te weinig voor de Peter, die pas mee wil doen aan de verkiezingen wanneer hij in een dergelijke peiling 41% haalt. Dat lijkt op zich dichtbij, maar aangezien de publiciteit al weer afneemt, verwacht ik eerder dat het percentage gaat dalen dan stijgen.

Het kan overigens altijd nog erger want VVD-leider Van Aartsen scoort slechts 28% in de peiling. Al moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat ik dat nog vrij hoog vind...