Algemene Directievergadering

Dave (RealBizkit666)
Sinds Dinsdag 1 November ben ik begonnen bij een leuk bedrijf. In elk bedrijf gelden er regels, dus ook in dit bedrijf. Deze regels zijn nog niet zo lang geleden compleet herzien tijdens een algemene directievergadering. Nadat deze vergadering was afgelopen kregen alle medewerkers een brief thuis gestuurd, en die heb ik inmiddels ook al ontvangen:

Beste medewerker,

Op de Algemene Directievergadering is het volgende besloten:

1. De kleding, waarmee u zich naar uw werkplaats begeeft, moet aangepast zijn aan uw salaris.
Wanneer u in Prada schoeisel en Gucci kleding rondloopt gaan wij ervan uit dat u meer dan genoeg verdient en dus geen salarisverhoging nodig heeft.
Wanneer u armzalig gekleed bent, moet u beter leren omgaan met uw geld, zodat ook u zich betere kleding kan veroorloven. We kunnen in dit geval dan ook geen salarisverhoging toestaan.
Wanneer u de gemiddelde merkenkleding van Jan Modaal draagt, bevindt u zich in de middenklasse en stelt u het dus goed. Een salarisverhoging is dan ook niet van toepassing..

2. Familiale dagen en toegestane afwezigheid:
Elke medewerker heeft vanaf heden recht op maximaal 104 vrije dagen per jaar. Ze worden ook wel eens "zaterdag" en "zondag" genoemd.

3. Middagpauze:
Mensen die in onze ogen mager zijn hebben recht op 30 minuten, omdat ze meer moeten eten om er gezond uit te zien.
Mensen met een normaal gewicht in onze ogen hebben recht op 15 minuten, om een afgewogen maaltijd te nuttigen en op deze manier op hun gewicht te blijven.
Mensen met overgewicht hebben recht op 5 minuten. Meer tijd hebben ze niet nodig om een flesje "Slim Fast" te drinken en een dieetpilletje in te nemen.

4. Ziekteverlof:
Doktersbriefjes worden niet meer aanvaard. Als men naar de dokter kan gaan kan men ook naar het werk komen.

5. Gebruik van de sanitaire voorzieningen:
Er wordt teveel tijd doorgebracht op de toiletten. Daarom is er vanaf nu een tijdslimiet van 3 minuten ingevoerd. Na deze 3 minuten gaat er een alarmsirene, wordt het toiletpapier vergrendeld, de deur automatisch geopend en wordt er foto genomen.
Na 2 overtredingen zal uw foto worden uitgehangen op het Informatiebord onder de categorie: "Overtreder van het Arbeidsreglement".

6. Medische ingrepen:
Zolang u hier werkt, staat u bij ons onder contract. Medische ingrepen als liposuctie en het laten verwijderen van een ledemaat of orgaan na het tekenen van uw contract worden gezien als contractbreuk. Wij hebben u namelijk aangenomen zoals u was op het moment van tekenen.

Wij proberen te allen tijde een positief arbeidsbeleid te voeren.
Mogen wij u daarom dan ook vragen om al uw vragen, commentaar, zorgen, klachten, frustraties, irritaties, agressies en beschuldigingen aan iemand anders te richten dan aan uw werkgever.Wij danken u bij voorbaat voor uw loyaliteit tegenover de firma.

Met vriendelijke groet,

De directie.