Antihoeksteen

Maarten (Mannee)
Na het grote succes van de 50-plus beurs heeft Balkenende bedacht dat oubolligheid het helemaal is. De slogan "het gezin is de hoeksteen van de samenleving" is dus weer hartstikke hip volgens Balkenende en consorten.

Nou ja, hartstikke hip ook weer niet echt, want in deze tijd klinkt het beter op deze manier: "het gezin is de vitale leefeenheid van morgen en overmorgen". What ever, het lijkt me echt een sterke leus om binding met de jeugd te krijgen of te houden...

In ieder geval valt het ergste te vrezen voor het antihoeksteen voorstel van Jozias van Aartsen, waar het kabinet vandaag over delibereert. Tss, kinderen van half 8 tot half 7 naar school, dat leidt alleen maar tot meer werkende moeders en weg is de basis van de vitale leefeenheid. Jarenlang geploeter om de vrouwen weer achter het aanrecht te jagen is dan voor niets geweest.

Jozias ,forget it! de baas is tegen.

Om de vrede te bewaren zal er er vandaag natuurlijk wel een vreemdsoortig besluit worden genomen dat geen "NEE" is, maar waarmee één en ander wel zorgvuldig op de lange baan wordt geschoven.