Freakshow

Maarten (Mannee)
Sinds 2001 is de bouwtekening van de mens bekend. 30.000 genen zijn in kaart gebracht, maar wat we er precies mee moeten is echter nog onbekend. We weten er gewoon nog te weinig van af en volgens moleculair bioloog Armand Leroi is de beste manier om meer te leren over de bouw van een mens, het bestuderen van de mislukte exemplaren.

Niet de mislukkelingen (voorbeelden genoeg) maar de genetisch mislukte exemplaren, zogenaamde mutanten. De exemplaren die in vroeger tijden op kermissen werden tentoongesteld of simpelweg na de geboorte als duivel werden vermoord.

Leroi heeft er het boek "Mutanten; over de (mis)vorming van het menselijk lichaam" over geschreven. Dat lijkt saaie ingewikkelde kost, maar Leroi heeft ook op aansprekende wijze de lotgevallen van de verschillende in het boek genoemde mutanten beschreven. Daarmee is het een goed leesbaar , populair wetenschappelijk boek geworden.

Aanradertje voor nieuwsgierige mensen, tenzij je alles al weet natuurlijk. Zoals wie Rita Hoefling was en wat haar tragische verhaal was. Wie durft..?

Armand Leroi: "Mutanten; over de (mis)vorming van het menselijk lichaam"
ISBN 9025414567