We worden een kutland

Maarten (Mannee)
Als een idioot op een fietsje een fikse klodder spuug in het haar van Verdonk wil planten, dan ben ik echt wel bereid het voor haar op te nemen. Iets anders ligt het met haar voorstel om "vreemdelingen" na een eerste misdrijf het land uit te zetten. Nederland wordt hiermee gewoon een beetje een kutland en dat mogen we Verdonk verwijten.

Veel mensen staan natuurlijk op de banken als een dergelijk voorstel wordt gepresenteerd, maar er was gewoon al lang een mogelijkheid om mensen met een verblijfvergunning na een zwaar misdrijf het land uit te zetten. Het is nergens voor nodig om dit na een klein misdrijf, zoals bijvoorbeeld winkeldiefstal ook te doen.

Het enige dat we aangeven met deze regel, is dat we vinden dat mensen met een verblijfsvergunning er niet echt bij horen. En dat noemen ze dan minister van integratie. Natuurlijk wordt er gezegd dat er straks individueel wordt gekeken, maar dat bewijst gewoon dat het overbodige regelgeving is, waarbij de willekeur straks nog verder zal toenemen.