Altijd lachen in Den Haag

Maarten (Mannee)
Het is weer ouderwets gezellig in Den Haag. Nog maar twee dagen zijn de dames en heren weer begonnen en de fractievoorzitters buitelen al weer over elkaar heen. Twistpunt zijn de miljoenennota en de begrotingen van de ministeries voor 2006. Deze worden mogelijk pas een week later dan normaal beschikbaar gesteld omdat er vorig jaar nogal wat informatie was gelekt. Dat dit tot irritatie leidt is duidelijk aangezien Balkenende vorige week al in een persconferentie de halve miljoenennota heeft voorgelezen.

Ook gezellig is het voor Minister Veerman die nu op het éne na het andere slordigheidje wordt betrapt, waar het gaat om het afstand nemen van zijn ondernemingen. Veerman heeft ruiterlijk toegegeven dat hij slordig is geweest en zal het wel overleven. Het wachten is op het volgende foutje van Veerman, dat absoluut nog wel naar boven komt binnenkort en dan is het natuurlijk wel afgelopen voor Ceesje.

Treurnis alom dus in Den Haag, maar er is toch ook wat leuks te melden, minister Maria van der Hoeven en staatssecretaris Mark Rutte gaan meedoen aan Lingo. Op zich niet zo boeiend, maar het is natuurlijk wel leuk dat voor deze gelegenheid wordt teruggegaan naar Lingo met 5 letters. Het moet natuurlijk niet te moeilijk worden voor deze kanjers, die kennelijk wel vaker wat moeite met letters hebben.