Het Dolfinarium Groningen

Stefan (Skinkie)
Zijn jullie daar al eens geweest? Okee het is wat anders dan Harderwijk geen walrussen en lasershows of wat dan ook. Wel zeemeeuwen natuurlijk, maar die vogels zitten overal waar vreten op straat ligt.

Okee, ik geef het toe, ik ben ook nooit echt in Groningen geweest, ik heb alleen eens gebeld, na door het keuze menu gelopen te zijn krijg je dolfijnen aan de telefoon en dat is geen grapje. Je gelooft het niet? Proberen? 050 - 599 77 55 (9.00-18.00u) De mensen die inmiddels gebeld hebben hebben gehoord met wat voor organisatie we hier van doen hebben.

Een paar duizend studenten maak je niet blij met wat dolfijngeluiden, de telefoniste was ook zwaar verontwaardigd dat uitgerekend ik, de dolfijngeluiden niet leuk vond, "anderen vinden het wel heel leuk!" Of de betreffende organisatie hiermee de BUMA/SENA regels wat betreft telefoonmuziek probeert te onderduiken weet ik niet. Een andere niet nader te noemen kabelinternetprovider liet tijdens het wachten op de helpdesk van die 'meesterlijke' internet muziek horen. (Voor de insiders: Star Trekking across the universe...)

Maakt de betreffende organisatie nu eigenlijk een juiste keuze? Het geluid van de zee, meeuwen en dolfijnen, zo'n halve minuut op je oren waarna een mannenstem je wat zegt, het klinkt al bijna rustgevend. Ik kan er niet vanuit gaan dat iedereen de moeite heeft genomen om even te bellen, gelukkig kunnen er dan nog mensen objectief kunnen reageren. Zou de betreffende organisatie mensen kunnen manipuleren met het geluid alvorens ze een gesprek aangaan?

Gemiddeld genomen, drie uit drie keer bellen hang je drie minuten te wachten op een medewerker, dat word je ook netjes gezegd. Of de organisatie het voor elkaar krijgt om binnen die drie minuten een moodswing op gang te brengen?

Het is ver gezocht, maar ik denk dat het wel zou kunnen werken. Waarom het dan zou kunnen werken kun je zelf op Google zoeken of wachten op een volgend WWKW'tje.