De Neanderthaler van de moderne wereld

Kenneth (Knut)
Xebrozius schreef naar aanleiding van dit nieuwsbericht hetvolgende :

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; ik heb een godsgruwelijke hekel aan het volk dat enkel door statussymbolen zoals mobiele telefoons, scooters, kleding en andere materiële nietszeggendheid kan communiceren. Persoonlijk vind ik dat soort VMBO'ers de Neanderthaler van de moderne wereld. Logisch ook dat het bedrijfsleven niet zit te wachten op deze gedegenereerde soort scholieren. Onder het mom van "We willen wel vmbo-stagiairs, maar alleen als die in hoge mate zelfstandig kunnen functioneren." Dit houdt dus in dat ze mensen zoeken die zelfstandig kunnen ademhalen. En ik ben ook niet zo bekrompen dat ik alle VMBO'ers over een kam scheer, er zijn ook VMBO's die wel zelfstandig kunnen ademhalen namelijk.

Maar even serieus. Hoe kun je van een persoon van net 16 al verwachten een volwaardige stagiair te zijn. Alsof een 16 jarige VWO'er meer te bieden heeft voor een bedrijf is een illusie. Zo'n persoon pikt misschien sneller de informatie op die van hem verwacht wordt maar dat is dan ook alles. Ze zijn beiden net uit het stadium dat ze politieagent, brandweerman of astronaut willen worden.
Een stage aanbieden aan een 16 jarige zonder dat hij/zij nog duidelijk heeft wat de toekomst gaat worden is niet eerlijk. Je gaat immers toch ook geen kind van 6 in groep acht zetten om hem te laten wennen aan die sfeer. Realiteitsbesef is nauwelijks aan de orde bij een 16 jarige. Neem ze het ook eens kwalijk... geregeerd door hormonen zijn het ongeleide projectielen die van het leven willen genieten. Wie zijn wij om al van hen te verwachten om volledig mee te draaien in de maatschappij?
Ja... Ik ben jaloers... Ik wou weer dat ik op het middelbaar onderwijs zat en 16 jaar was. Wat een leven was dat... Zucht.

Submit ook je mening