Gemarineerde jongenslul in zure-roomsaus

Erik (flat_erik)
Vaak leveren de kleinste organen het smakelijkste vlees op. Die lekkere jonge jongenslul vormt op deze regel geen uitzondering. Dit zijn de ingrediënten:

* 1 verse, bij voorkeur nog aangehechte en levende jongenslul
* 1 dl. katholieke miswijnazijn
* 250 gr. zure room
* 100 gr. pissebedpasta
* 2 eetlepels wonderolie
* 50 gr. geraspte kopkaas
* 1 teentje knoflook
* wat takjes peterselie

We gaan als volgt te werk. Men snijde de goed gewassen jongenslul in de lengte doormidden. Verwijder (indien nog aangehecht) de rest van de jongen met een keukenmes en een hakblok. Schroei de wond snel dicht om bloedspatten te minimaliseren. Verwijder ook het zakje, maar gooi de balletjes niet weg. Maak een marinade van de pasta, de knoflook en de katholieke miswijnazijn, en leg de lulhelften hierin. Laat het mengsel minstens twee uur staan. Laat dan uitdruipen in een vergiet. Verhit de olie in een koekenpan of wok. Maak ondertussen de saus door de jongensballetjes fijn te malen in een food-processor en samen met de kopkaas door de zure room te roeren. Bak de jongenslul kort aan alle kanten lichtbruin. Als u van een knapperig korstje houdt, kunt u hem wat langer braden. Garneer met enkele takjes peterselie. Serveer er rijst bij en een frisse salade. Eet smakelijk!