Brommers moeten dood!

Cochese
Ik woon in Amsterdam. Amsterdam West om precies te zijn. En Amsterdam West is anders! Die liquidatie van laatst, die was bij mij om de hoek. Natuurlijk had dit "net zo goed" ergens in Wassenaar kunnen gebeuren, maar feit is, dat de daders zich geroepen voelde in mijn wijk iemand te liquideren.

Overigens waren de twee daders onderweg op een scooter, en zijn zij spoorloos verdwenen. Nou verbaast mij dit niks, want als ik de daders ergens op had zien ontkomen, dan was het wel een scooter. Persoonlijk heb ik nooit een brommer, scooter of wat dan ook gehad, ik ben dan ook geen voorstander van deze ondingen. Sterker nog, ik haat ze!

Als je bijvoorbeeld aan het telefoneren bent, gebeurt het regelmatig dat er iets in je oor begint te zeuren, en terwijl jij je afvraagt wat dat in godsnaam is, weet je het antwoord eigenlijk al: Het is een brommer die met zijn penetrante zeurgeluid steeds dichterbij komt, en jouw telefoongesprek gaat onderbreken. Dus terwijl jij je omdraait, zie je vanuit je ooghoek Mohammed de pizzakoerier in je blikveld verschijnen. Als één van de vier ruiters van de Apocalyps doemt hij op uit het niets, gezeten op zijn krijsende brommer van Chicago Pizza. Veel en veel te hard stuitert de koerier over het pokdalige asfalt dat verminkt is door reparaties, vluchtheuvels en tramrails. En terwijl je gefascineerd kijkt naar deze verschijning, besef jij je opeens dat Mohammed recht op je afkomt, en *damn*, je kunt zijn wenkbrauwen herkennen!

In een reflex doe je een stap naar achter, maar je was véél te laat; Mohammed had jou allang gezien en berekend welke kant je op zou vluchten. Dus eigenlijk kun je alleen maar verbaasd naar de steeds kleiner wordende achterbak kijken, die agressief meedanst op alle mishandeling die de brommer te verduren krijgt.

Lichtelijk geïrriteerd verontschuldig jij je bij je gesprekspartner, terwijl Mo' al 200 meter verder is en al telefonerende probeert uit de tramrails te blijven. Absolute waanzin, en onwillekeurig komen de aanslagen van Madrid omhoogdrijven; "Jullie houden van het leven, wij houden van de dood". Welnu, iedereen die denkt dat dit bluf is zou Mo' aan het werk moeten zien op zijn pizzabrommer: De totale doodsverachting valt van zijn lichaamshouding af te lezen. Knokige onderarmen, agressief naar voren gestoken, een geconcentreerde blik op oneindig, en een snelheid in het stadsverkeer waar een beetje flitspaal spontaan van in de fik vliegt. Nee, ik weet het zeker; Mohammed is geboren voor de Jihad!

Waarvoor zou je anders op een ongelofelijk gare brommer klimmen, alles behalve de weg gebruiken om van A naar B te komen, en dat in de striemende regen? Zodat je, als de tijd rijp is, een minitruck vol met explosieven ergens in een ambassade kunt parkeren natuurlijk! Want als je het Amsterdamse stadsverkeer aankunt, dan zijn een paar checkpoints en wegversperringen ook geen probleem meer.

Kortom, als ik aan de macht kom, doet de BVD een inval bij Chicago Pizza. Zij zullen de eersten zijn, en zeker niet de laatste!

Volgende week: Urk, Calvinistisch vissersdorp of onderduikadres Escobar?