Planning

Jilbert (2Mini)
Mijn moeder zegt dat het weer typisch iets Nederlands is: plannen. Ik vind het wel handig, om je dingetjes te plannen. Nu is zo'n planning voor een dag maken niet moeilijk, maar het moet ook niet zo zijn, dat er te vaak veranderingen in komen. Zoals vandaag...

Vandaag zou ik pas om 3 uur vrij zijn. Mijn meisje zou al heel vroeg vrij zijn. Zo vroeg zelfs, dat ik d'r haast niet op school zou zien. Maar 2 uurtjes les. Alleen in de pauze, dat net tussen de 2 uurtjes natuurkunde tussen komt, zou ik haar kunnen zien.

Ik had dus al een hele mooie planning voor vandaag gemaakt, 2de les, 3de tussenuur, 4de les, 5de tussenuur, 6de en 7de les. Ik weet het, het is erg gatenkaas, zoals ze dat op school zeggen. Dus ik moest er wat op gaan verzinnen. Ik had overigens mijn werkkleren ook mee naar school genomen, want ik moest daarna meteen naar mijn werk.

Blijkt het 7de te vervallen, dat wordt dan een tussenuur en daar schiet ik niet echt veel mee op. Hierdoor vielen alle uren van mijn meisje uit en is ze de hele dag vrij. Dus heb ik gevraagd of ik het laatste uur het 3de uur kon doen. "Nee, ik heb jullie de vorige keer al vrij gegeven." Man lul toch niet, zeik niet zo.. besef je dan niet dat ik nog zo veel tussenuren heb?!
Dan maar naar de andere ANW (ja... ik met mijn N&G profiel moet ook nog steeds ANW doen..) leraar.
"Kan ik hier met ANW meedoen?" vroeg ik slijmend...
"Natuurlijk, als Michel het goed vindt" Gelukkig vond die klootzak het ook goed.

Dus ik maak weer een andere planning voor vandaag. Ik zou om 12 uur klaar zijn. Dan ga ik naar Roxy toe, omdat ik haar de hele dag niet gezien hebt. Blijkt ze naar Leiden te gaan. Geen flauw idee wat ze daar gaat doen, maar het zal wel goed zijn. Weer een verandering in mijn planning.

Dan maar besloten om naar huis te gaan en een wwkw'tje voor jullie te schrijven. Ziehier het resultaat. Plannen is echt niet Nederlands, maar is wel van belang in de Nederlandse maatschappij.

"Plannen doe ik vaak, maar meestal voor de aankomende 12 uur..."