GSM Voyeurs.

Quenda (Loedertje)
quote:
Voyeurisme is van alle tijden, maar de camera-gsm maakt het voyeurs nu wel erg gemakkelijk om hun mooiste vakantieherinneringen vast te leggen en met gelijkgestemden te delen. Het schijnbaar onschuldige hebbedingetje is verantwoordelijk voor een explosieve groei van voyeurfoto's op het Internet.
Tegenwoordig is het hardstikke modern om tijdens het uitgaan je vrienden of toevallige voorbijgangers op de foto te zetten met je ultramoderne telefoon voorzien van camera.
Op Fotodumpkun je jezelf na een wild weekend ook nog eens tegenkomen in uiterst genante posities zoals het Groningse meisje op deze foto

Op deze voyeur site loop je ietsjes minder kans om jezelf of familieleden tegen te komen

quote:

Op een Belgisch strand werd ooit iemand met een camera betrapt waarvan het opnamelichtje was afgeplakt, zodat niemand zag dat hij beelden aan het schieten was. Nog verrassender is een verhaal uit 1999. Toen pakte de politie van Borsbeek in het Wijnegem Shopping Center een man op die op een verdachte manier met een sporttas in de buurt van vrouwen ging staan. De agenten stelden vast dat in de tas een videocamera verborgen zat. De in beslag genomen cassettes toonden dat de opgepakte voyeur ook op de Meir in Antwerpen onder damesrokken gaan gluren was.

Het is bijna onmogelijk om te achterhalen wie de foto's heeft genomen. Maar de ordehandhavers zitten niet stil. In Zuidoost-Azië en de VS zijn gluurders al op heterdaad betrapt met hun camera-telefoon terwijl ze onder een rok mikten. In Saudi-Arabië zijn camera-gsm's zelfs gewoon verboden en in Korea worden fabrikanten ertoe aangezet om de mobieltjes een biepgeluid te laten maken telkens wanneer een foto wordt genomen. Op sommige plaatsen in Engeland, Duitsland, Zwitserland en ook ons land worden camera-gsm's verboden in de buurt van zwembaden, stranden en parken.

Uiteraard kon de voorloper van alle websites m.b.t. al dit camera geweld niet ontbreken.

En nog een toetje .