Op Vrijdag op zwart

Jaap (portier)
'Murat is een held'. Natuurlijk! Murat heeft iemand doodgeschoten, maar ja, hij zei wat over Murats vader en dat rechtvaardigt toch wel een moord vind je niet? Bovendien staat die arme jongen maar constant slecht in het nieuws. Hij wordt afgeschilderd als een agressieve jongen en dat is hij helemaal niet. Hij is een rustige, vredelievende jongen. Hij respecteert iedereen, behalve als je wat over zijn vader zegt, dan schiet hij je dood. Maar dat is normaal, want je zegt toch niet zomaar iets over iemands vader?
Bovendien was die coördinator een ware beul. Hij was 'buitenproportioneel streng' en zijn manier van aanpak was 'onhollands'. En ja, dat kan natuurlijk niet. Dan maak je vijanden en dus is Murat ook meteen een held, want hij heeft zijn vrienden verlost van die beul. En dat de coördinator daarbij moest sterven dat moet Nederland dan maar op de koop toenemen. In Nederland heerst immers nog die achterlijke cultuur waarbij een moord gewoon een moord is.

Hoe die jongen het in zijn hoofd haalde om Van Wieren dood te schieten zal me roesten, hij zal wel een psychisch kronkeltje hebben hier of daar. Hij heeft de goede manieren in ieder geval niet van zijn vader meegekregen, maar ik zal er verder niet op ingaan, anders word ik straks doodgeschoten. Dat Murat niet helemaal honderd is dat vind ik niet zo raar. Maar hoe haal je het in je stomme hoofd om, als je geheel bij bewustzijn bent, te gaan lopen roepen dat Murat een held is en dit een logische gevolgtrekking is. Ik citeer letterlijk; “Elke pauze sprak Van Wieren hem aan. Murat heeft op alle manieren geprobeerd om zijn problemen op te lossen, maar iedereen heeft een grens.” Volgends de leerlingen zou dit de enige optie voor Murat zijn geweest. (bron: Planet.nl)
Wat is er mis met deze kinderen dat ze ervan overtuigd zijn dat een moord iets oplost? Dat een moord gerechtvaardigd kan worden? Waar is het fout gegaan dat deze achterlijke hersenkronkel voor hen de normaalste zaak van de wereld is? Ligt het in de cultuur, de bloedwraak? Zullen we die jongen dan maar gewoon uit zijn cel halen en op straat doodschieten? Want ja, bloed met bloed vergolden worden.

Je kan je vergissen in een vriend, dat overkomt iedereen wel eens, maar laat die jongen dan toch lekker vallen als hij iets doet wat niet kan. Je kan hem steunen, maar je kan zijn daad toch niet goedkeuren? Denk eens na ofzo. Laat jezelf in je waarde. Murat wordt er niet beter van bovendien laai je hiermee de discussie over de achterlijke buitenlanders weer eens op. Elke keer als er iets met Marokkanen of Turken aan de hand is plaatsen ze zichzelf in een slachtofferrol. Ze maken het zichzelf alleen maar onmogelijker, net als de AEL dat deed.

Mocht er overigens een protesttocht komen voor Murat dan gooi ik mijn site op zwart en zet ik er met dikke witte letters op; “Van Wieren had gelijk.”