V[oo/e]roordelen

Stefan (Skinkie)
Vandaag is mijn lieve moeder vertrokken naar Santa Cruz, haar man en twee kinderen achterlatend. Mijn tante vergezelde haar naar de Canarische Eilanden. Om toch lekker goedkoop richting het land van bestemming te komen werd ik gevraagd om beide dames een NS-korting van 40% per persoon aan te bieden. Sociaal als ik ben, stemde ik hiermee in. Heden morgen werd ik en mijn moeder dus ook opgehaald om richting Den Haag Centraal Station te gaan. Daar aangekomen had ik al voor mijn, ik weet een beetje van Windows, moeder de reisbestemming en het aantal kaartjes op de nieuwerwetse kaartjesgleuf geselecteerd, haar restte alleen het invoegen van een PIN pas en haar desbetreffende persoonlijke identificatie nummer in te vullen, dit moest eerst twee keer fout gaan. (Ze kon met haar portemonee niet van de touchscreen afblijven) Na eindelijk twee kaartjes te hebben gekregen liepen we naar de intercity die ons richting Schiphol zou brengen.

De twee loodzware koffers parkeerde ik vakkundig tegenover ons, omdat ze te groot waren om tussen de banken van deze dubbeldekker te zetten. We zitten wat te praten, ik krijg ondertussen een cracker aangeboden en op eens komt er iemand aanlopen.

Een import afrikaan uit het noordwesten van Afrika liep over het pad tussen de stoelen door, de gedachte ging door me heen of hij tegen onze koffers zou aanlopen en zich zou bezeren, of dat ik hem zou bezeren door hem te laten struikelen

De afrikaan had een koffer bij zich.

De afrikaan loopt voorbij mijn stoel, de tweede in de toch al nauwe coupe, versnelt zijn pas en opeens komt er van de andere kant een egytisch ogende man aan rennen die door de glazen deur heen rent en de koffer noord afrikaanse man afpakt.

Hierbij struikelt hij over de trap.

De egyptenaar haalt diep adem terwijl een man van in de 60 zegt: "Ja, die eerste had z'n koffer gepikt". Er ontstaat een applause, niet overweldigend. Ik pak mijn fototoestel er bij en kijk is rond terwijl de inmiddels rijdende trein over het perron denderd. De vogel is gevlogen.


De moraal van deze story

De hierboven genoemde kutmarokkaan had geen respect voor de eigendommen van onze Egyptische held. Ga dus altijd op de laatste stoel in de trein zitten, dan kun je twee mensen aan zien komen rennen en een van hen een schop geven.

Misschien denk je nu: "Dit kan op Schiphol nooit gebeuren", fout, ik passeerde de luitjes van Falck security ook door een tweede persoon te laten zeggen dat ik haar koffer droeg. Mijn rugtas is op dat moment nooit door een XRay heen geweest, gelukkig weten we allemaal dat er een vet groot XRay apparaat onder Schiphol staat waar alle koffers door heen gaan, of is dat net als 'veiligheid op straat' ook een fabeltje