Op Vrijdag blijf ik actueel

Jaap (portier)
De militair die in Irak een plunderaar doodschoot zou terechtstaan en kreeg mogelijk moord ten laste gelegd. Dat is toch te bizar voor woorden? Waarom stuurt Nederland dan in hemelsnaam militairen naar Irak? Het is een oorlogsgebied en die jongens moeten hun best gaan doen om de veiligheid te waarborgen. Ze hebben van die mooie schietijzers en ze zorgen voor de veiligheid in Irak. Maar als er een plundering is, waar gevaar uit voorkomt en er wordt een Irakees doodgeschoten door een Nederlandse militair dan wordt hij bestraft? Wat moet hij dan gaan doen? Naar hem toe lopen en zeggen;
"Heej, doe dat is niet. Heej, kom op joh, dat is echt niet lief. Kom op, geef maar weer aan mij. Ja, kom op heej, even goeie vrienden hoor, maar dit is echt niet lief".
Of moet hij gaan klaverjassen met die gasten?

Wat een hypocriet gezeik allemaal. Wees blij dat hij zich tenminste kon verdedigen en dat hij de noten had om zich te verdedigen en de orde te handhaven, daar gelaten of hij een waarschuwingsschot loste of gericht schoot. In Amerika hebben ze een wet die hun de mogelijkheid biedt om Nederland binnen te vallen als ze een Amerikaan oppakken! Als je wilt dat er geen schot gelost wordt, haal dan die militairen terug en stuur alle Amsterdamse parkeerwachters naar Irak. Kunnen ze bonnetjes uit gaan schrijven voor verkeerd geparkeerde ezels. En als er dan een keer een Irakees omkomt omdat hij gestikt is in een Nederlandse parkeerbon, DAN lullen we verder. Die militairen staan daar wel Nederland te vertegenwoordigen. Ik noem mezelf geen nationalist en heb zelfs een hekel aan landenverering, maar er is een grens. Het OM verdedigt zich met te zeggen dat ze betwijfelt of de betrokken militair zich aan de geldende geweldsinstructie heeft gehouden. Hoe kan je dat nou weten? Was je erbij ofzo? Zij zitten met hun luie reet hier achter hun bureau kwartjes te verdienen en die militair steekt zijn reet in het vuur voor Nederland. Wel erg rap om na een dag al conclusies te trekken. Nederland zou zogenaamd aan Irak moeten laten zien dat ze goede vrienden zijn. Mooi, denken de Irakezen, we moeten dus bij de Nederlanders gaan plunderen! Ik ben blij dat hij nu weer vrijgelaten is, maar die aanklacht is nog steeds absurd. Hoe kan Jaap de Hoop Scheffer ooit nog serieus genomen worden? Hij had al een achterstand natuurlijk, maar nu blijkt dat hij uit zo'n achterlijk land komt kan hij het wel schudden als hij in Bulgarije verplicht op elke vierkante kilometer een speeltuin wilt hebben. Dat gaat hij er dus nooit meer doorheen kunnen drukken, arme jongen. Zo zijn best gedaan voor die positie en dan dit. Hij kan zijn EO-jongerengehalte nu bijna helemaal niet meer goedmaken.

Balkenende kon dat deze week ook niet, toen hij 'onze jongens' in Irak ging bezoeken. Het was netjes van Bush afgekeken; in het geheim voorbereid, vrijetijdskleding, een toespraak voor de mannen en met de mannen eten. Helaas maakte JP er een behoorlijk ander beeld van. Als de klokkenluider van de Notre Dame kwam hij aanlopen, om vervolgens een speech te houden waarbij zelfs zijn felicitatie bij de geboorte van Amalia nog beter was. Nou ben ik geen fan van Bush, maar als hij voor zijn soldaten staat te spreken dan heeft hij het over "We fight for peace and justice!" en "The Iraqy people are free now!", hij krijgt zijn mannen achter zich, zweept ze op. Dat Balkenende geen showman is dat was al bekend, maar bij zoiets moet je dus niet gaan zeggen dat "60 procent van Nederland groot respect heeft" voor het werk dat ze doen. Lekker motiverend allemaal natuurlijk. Hij vierde zijn toespraak met een blikje alcoholvrij bier.. Ik denk dat hij daarna nog een communie en een groepsknuffel had gepland, maar dat die door de bezuinigingen niet door konden gaan...

De man die ons deze week kan gaan redden is Raymond van Barneveld. Deze sportheld staat op Lakeside (voormalig Embassy) heerlijk te darten, met kans op de overwinning. Ik hoop dat hij het haalt, maar ik hoop nog meer dat hij niet net als Co Stompé in shirtjes met gesponsorde col bij SBS 6 zijn semi-proffesionele commentaar gaat geven aan Hans 'Tandenborsteljiveniveau' Kraaij Jr.