De techniek staat voor niets

Stefan (Skinkie)
Loginnaam skinkie@hotmail.com
Wachtwoord ************

ff wachten...

Skinkie (Online)

Zo Skinkie is ook weer online bij de meest gebruiksvriendelijke internetdienst van ons aller Microsoft. En nee ik ga niet uitweiden over mijn nieuwe MSN (aMSN) met al z'n nieuwe functies zodat ik ook na 15 oktober al mijn Andere contactpersonen, Collega's, Familie, Paardenspel(!), Vrienden, Offline en Users Blocking You gedag kan blijven zeggen. Vandaag niet.
Vandaag wil ik het hebben over de verschillende emotionele drempels die je over moet gaan om in contact te komen met een vrouwelijk persoon uit je habitat. In mijn vorige WWKW had je kunnen lezen wat ik allemaal doe op een normale schooldag, dat heb je waarschijnlijk niet gedaan want je had toen ook de moeite niet genomen om te reageren (het was zo duidelijk en/of het stukje was klote, ik ga uit van het laatste).
Ik zal even mijn punt gaan maken, anders blijf ik maar zwammen. Op een gegeven moment zie je ongeveer 6 weken geleden een leuke jonkvrouwe, je denkt dat moet mijn leuke jonkvrouwe worden en toch blijf je lekker achter je veilig positie single en alleen zitten. Natuurlijk je wisselt wat woorden zoals je met iedereen zou doen, je toont interesse. Toch blijft het voor je gevoel oppervlakkig die vijf minuten in de week.

Natuurlijk weten je naaste vrienden, uit je IRL-lijst, best wie jij bijzonder leuk vindt, uiteraard moedigen die je ook allemaal aan. Onder tussen vliegen de weken voorbij en komen we nu aan in de herfst vakantie en heb je door dat je toch vijf minuten niet kon spreken met die persoon. Wat moet je dan met jezelf aan, er komt op het goede moment toch niets zinnigs uit


Daarom zal ik voor lotgenoten en (niet-)stalkers een korte samenvatting maken wat je moet doen om virtueel in contact te komen met een vrouwmensch. Deze informatie is niet vrijblijvend. Ik heb ook wat van jullie input nodig.

Heb je geen idee wat zijn of haar naam is ga naar de volgende stap anders ook

Studentnummers, medestudenten kunnen je allemaal helpen bij het achterhalen van deze persoon. Bijzonderhandig is het jezelf toegang verschaffen tot een zogenaamde LDAP, Active Directory of NDS. Via deze systemen kun je vrijwel alles te weten komen over andere mensen. Helaas worden ze niet regelmatig upgedate, dus het zou kunnen dat je met verouderde gevens werkt.

Met een studentnummer kun je meestal wel aan een school e-mail adres komen, studentnummer@student.hboinstelling.nl is haalbaar, maar zeg nou zelf wie leest dat soort post regelmatig?

Je moet dieper graven, misschien biedt jouw favoriete webbased school interface wel een Nummer-naar-Achternaam tool. Daar moet je waar mogelijk gebruik van maken. Ik had beschikking over Voorletter, Tussenvoegsels en Achternaam.

Denk je dat je vrouwmensch een internet babe is? Probeer het dan gelijk op google. Dit systeem kan mensen vinden en opnieuw vinden blijft zelfs mij verbazen.

Een van de laatste, maar niet te passeren optie: Members dot MSN dot COM of voor tienermeisjes waar ik niet naar op zoek was een vergelijkbare site.


Ik had geen ene fuck aan de bovenstaande standaard oplossingen, dus moest ik het toch in de werk relatie sfeer van mijn slachtoffer zoeken... dat bedoelde ik natuurlijk niet .

Netwerken

Via MSN chatten is zilver, Mensen aan je lijst toevoegen is goud. Dat de stelling: "Je hebt maar zes mensen nodig om met iemand in contact te komen" (bedank Breuls ) bij dit soort dingen altijd opgaat blijkt ook weer bij deze zoektocht.
Zoals bij alles moet je alleen weten aan wie je het moet vragen en daar moet je, je niet beschaamd door voelen. Een aantal dingen wilde ik concreet weten:

Hoe heet ze?
Wat is haar huwelijkse staat?

Het bleek allemaal makkelijker dan ik had gedacht, de werk relatie kwam met een MSN grijns , met voornaam en een waarschijnlijkheidswaarde voor de tweede vraag aanzetten. Gevolgd door een hotmail adres. Op zo'n moment springen toch even de tranen in je ogen .

Wat moet ik nou? Wat zou ze zeggen als haar toevoeg. Grrrrrrr ik wil niet dat dit een msn relatie wordt! Dit kan alleen maar verkeerd gaan....

Het was midden in de nacht, m'n muis ging er met m'n hand vandoor. Uit /home/skinkie/blaadjes werd een adres geselecteerd en er stond /add [dat adres] en ik drukte met de duim van mijn rechterhand op de enter aan de linker kant van het IBM keyboard. M'n hele lichaam zat te shaken. Gelukkig had ik nog genoeg te doen dus ik ging vrolijk verder met het installeren van een Linux doos en na tien minuten waren de ongecontroleerde armbewegingen over.

En op zo'n moment weet je pas echt wat een asielzoeker moet doormaken voordat hij weet of hij mag blijven of een enkeltje Verweggistan krijgt. Een ding was zeker, ze zat of nooit op MSN of ze had me ge'denied. Hoe desperate kan je zijn? Je gaat op internet kijken of ze je geblocked heeft, je installeerd een nieuwe MSN om toch maar op de hoogte te blijven van je status. En opeens uit het niets komt er een melding .....@hotmail.com wants to add you. Je drukt op Allow en durft al twee dagen niets te zeggen.


Ik ben een mietje he