Ik zie... irc.fok.nl

Benjamin (Dagobert)
De oplettende Fokker heeft uiteraard al lang gemerkt dat er naast het Forum, de Frontpage, het Fotoboek, de F1-manager, de Voetbalmanager en uiteraard de Weblog, ook nog IRC van FOK! is. Iedereen die nu niet weet waar ik het over heb mag eerst dit topic even doorlezen en dan weer terug komen.

Na mijn vergelijkende warenonderzoek over omroepverenigingen ga ik nu eens buurten in de verschillende channels. Er staat in mijn perform ondertussen een mooi rijtje met channels waar ik meestal rond hang: #fokeiland, #fok, #travel, #fotografie, #groningen en nog twee crewchannels. En om me eens beter te verdiepen in de veelzijdigheid van irc.fok.nl heb ik maar eens de proef op de soms genomen. Een krap uurtje heb ik doorgebracht in 15 subforum gebonden channels en het officiële channel #fok.

Het begon voorspoedig totdat ik een melding kreeg dat ik niet in meer channels tegelijk mocht. Even een tweede verbinding aangemaakt en zo kwam ik dan op flink aantal channels, even op een rijtje: #fok, #oog, #muziek, #ftr, #c&h, #r&p, #ouders, #b&h, #truth, #wfl, #dig, #gam, #pta, #fotografie, #travel, #fokeiland.
Zo goed als elk subforum heeft ondertussen haar eigen channel zoals je ziet. Zelfs het #keldertje, maar daar waag ik me maar niet in. Flora & Fauna heeft haar channel verlaten lijkt het en ook #sport bestaat niet meer.

Na een tijdje kreeg ik een vermanende blik van Highlander dat ik eigenlijk wel in teveel channels zat, maar na even lief aankijken werd ik niet meteen ge-all-killed. En dus begon het grote vergelijkende onderzoek.

#fok is bij verre uit het channel met de meeste users aanwezig. Er wordt veel gepraat, maar ook een hoop gejoined, geparted en van nick gewisseld. Verder lopen er soms meerdere gesprekken door elkaar en dat maakt het er ook niet duidelijker op.

En toen diende #pta zich aan. Na een grondig onderzoek toen ik binnen kwam werd er al een ban gezet op me en nadat er veelvuldig over de channelinstellingen werd gepraat mocht ik optiefen. Leuke boel daar

En ook #wfl wilde het serieus houden en probeerden een nuttig gesprek op te zetten en gingen later ook tot de onvriendelijke weg over. Ondertussen had ik niet het idee dat er uitgebreid gepraat werd toen ik binnen kwam dus misschien was het wel een aangename afleiding.

Om dan maar een beetje tempo in het verslag te zetten snel het lijstje met dode kanalen afgelopen.
#travel is wel erg gezellig met Annie[AFK], maar nou wil het toeval dat ik al in 4 andere kanalen met hem zit dus veel te praten daar is er ook niet.
In #c&h werd nog wel geparted en gejoined, maar hield iedereen zich ook aardig stil.
#gam is zelfs zo triest dat er helemaal niks gebeurd is in het korte uurtje dat ik er zat.
In #truth werd geen regel gesproken.
Ook in #dig werd actief gejoined en geparted maar veel nuttigs kwam er niet uit onze huisnerds.
#B&H bracht als grootste opwinding in mijn uurtje IRC een nickchange.

In #fokeiland zit er niet zoveel leven in de brouwerij vandaag. Met een beetje hoi-en en doei-en houdt het daar ook wel op.

In #r&p werd iets gepraat over een fotocamera. Een gesprek dat zich al snel naar #fotografie verplaatste waar er wel gepraat werd. Niet over of ik er wel mocht zijn en wat de regeltjes waren in het channel, maar gezellig leuk over fotografie en allerlei andere dingen die op het forum off-topic zouden zijn.

#oog is net een verkapt crewchannel en dus niet mijn keus voor een gezellig uurtje op IRC.

#ouders is nou eindelijk een gezellig plekje om te zijn. Gezellig clubje users dat over borstvoeding en baby-tjes praat. Niet echt mijn pakkie an, maar het komt wel gezellig over en ik werd vrolijk begroet toen ik binnen kwam.

#ftr heeft een duidelijke vaste kern met een hoop gepraat. Uiteraard moest Edward Norton even genoemd worden en verder wordt er zowel ontopic als offtopic gepraat. Een gezellig clubbie zo te zien.

#muziek was net #ftr. Een gezellige club users die het over CDtjes hebben maar ook best over niet-muziek onderwerpen. Dit alles uiteraard onder het toeziend oog van Mozart.

#fotografie is net nieuw, maar er wordt gezellig op los gekletst. Over camera's maar ook over allerlei andere dingen.

Dan nu ook nog de balans opmaken. Tijd voor een ranglijst aan de hand van mijn 50 minuten ervaring van vandaag lijkt me

1 #ftr
2 #muziek
3 #fotografie
4 #ouders
5 #fok
6 #fokeiland
7 #oog
8 #r&p
9 #dig
10 #c&h
11 #truth
12 #b&h
13 #travel
14 #gam
15 #wfl
16 #pta