What on earth am I here for?

Benjamin (Dagobert)
Het eerste hoofdstuk van een boek genaamd 'The Purpose Driven Life' en een vraag. Vrij vertaald: Wat is het doel van het leven?

Zoals het boek zegt: 'Zonder de acceptatie van God is het er niet.'

Nu kan dit een hele saaie column worden over dat we vooral allemaal moeten gaan geloven omdat het leven anders doelloos is. Maar dat is niet mijn bedoeling. Dus dan maar even de echte aanleiding van deze uiting van woorden.

Ik zit in Canada (als je dat nu nog niet wist ) en ik woon hier bij een gastgezin. En nou wil het dat dat gastgezin gelovig is. Elke maaltijd wordt dus begonnen met een gebed. Gelukkig is het niet zo'n relegie waarbij iedereen hand in hand om de tafel zit, het is dus wel doen. Misschien ook wel even verstandig te melden dat ik zelf zonder de kerk ben opgegroeid, maar er wel intresse voor heb. Niet om gelovig te zijn, maar gewoon om te weten hoe andere mensen denken.

En nou wil het toeval dat deze mensen naar de kerk gaan (o, gut, je meent het) en daar kregen ze dus het debetreffende boek. Begin januari begonnen ze met lezen. Elke dag een hoofdstukje en dan werd er op dinsdag avond een bijeenkomst gehouden om er over te praten. Ik voelde er niet echt wat voor om daar aan mee te gaan doen, maar op zich klonk het boek wel interessant. Nu zijn de 40 dagen voorbij voor hen en beginnen ze voor mij. Ik ga dus proberen om elke dag een stukje te lezen, eens kijken wat er van te leren valt. Wie weet wordt ik overtuigd, maar dat betwijfel ik. Moet eerst nog maar eens zien dat ik het vol houdt.

Waarom nu dit verhaal? Bij gebrek aan dinsdagavondbijeenkomsten (waar ik dus niet zoveel trek aan had) dacht ik, misschien is het leuk wat feedback van hier te krijgen. Wie weet of het gaat lukken. Dit is dus het introstukje, als ik voldoende gelezen heb om er wat nuttigs over te zeggen komt er wel een volgende.

Mocht ik je nou heel nieusgierig hebben gemaakt kijk dan hier of zoek dit boek
Klik
The Purpose Driven Life by RICK WARREN (met wat klikken kan je hem zo bestellen bij Bol.com)