Metalfan @ HCC 2002

Redactie FOK!frontpage
De afgelopen 4 jaar ben ik naar de HCC gegaan, mede omdat deze metalfan een ICT opleiding doet en omdat de hobby's ook in die richting liggen. Ziekelijk genoeg was het dit jaar helaas niet hetzelfde als altijd.

Zoals gewoonlijk sta ik op de welbekende HCC zaterdag tegen half 8 op om mezelf nog even te douchen alvorens we naar het festival voor de computergeek zullen afdalen.
Dit jaar rij ik zelf naar Utrecht, mede omdat m'n persoonlijke adviseur dit jaar geen zin heeft, en omdat hij denk ik zich niet meer thuis voelt rond al het onwetend jong volk.
Dit neem ik hem niet kwalijk, ik voel me ook oud worden als ik mezelf vergelijk met de nieuwe generatie , in ieder geval hopen we dat de nieuwe mensen beetje respect hebben voor de oude garde en vrijwillig opzei zullen gaan :-P
Na de veels te korte douche en een macaber uitgedroogde boterham naar binnen te hebben gewerkt is het tijd om de rest op te halen en onszelf te laten zakken in de diepe betonnen grotten van de commerciële uitbuiter.
Na eenmaal de mensen in de auto getrapt te hebben (die de vorige avond nog zijn wezen stappen) kunnen we eindelijk doorrijden. Om 8:25 rijden we richting Antwerpen om vervolgens via Breda naar Utrecht te tuffen. Dit op een aanvaardbare snelheid van 140 in België en 125 in Nederland. Verschil moet er wezen natuurlijk (en 120 in Belgie is schijnbaar langzamer als het normale verkeer, dus doen we er ook niet moeilijk over )

Na ongeveer anderhalf uur en 150 kilometer verder staan we eindelijk in de eerste file, het ging ook veels te lekker. Na 10 minuutjes irritant file rijden komen we op de plaats van de opstopping, waarbij blijkt dat er 2 man tegen elkaar is komen te liggen. Die wilde vast iets te graag richting de bloedmooie vrouwtjes achter de stands. Geen probleem, we vervolgen onze weg. Eenmaal aangekomen parkeren we de auto op de parking naast de jaarbeurs hallen en lopen richting de ingang. Dat viel allemaal best mee.

We slenteren met z'n 4en richting de ingang, waarna alle mensen achter ons zichzelf kapot ergert dat de draaideur alsmaar stopt :-P, wij weten van niks, daar is onze stemming veels te goed voor We lopen naar het blonde vrouwtje dat achter de kassa staan en vragen om een kaartje en een parkeerticket. Nadat ze deze op een schandalig leuke manier heeft overhandigt (en mij daarbij 19.50 voor heeft laten neerleggen) wacht ik even op alle andere die ook een glimp van het baliemiepje willen opvangen. Na ongeveer 5 minuten, veel gelach en 2 blije mensen omdat ze naar hun lachte lopen we door naar de ingang.

We geven de kaartjes aan een van de *kuch* brede *kuch* kaart-in-ontvangst-neem-en-weggooi mensen om vervolgens onzelf in de eerste hal te laten afdalen. De eerste minuut dat we binnenzijn krijgen we gelijk een Mycom zak over ons kop heen getrokken en worden we doorgeduwd naar de een stel schooiers die prijslijsten staan uit te delen. Het HCC gevoel is terug :-D

Eenmaal binnen beland staan we in een hal die volledig gevuld is met gekken van de oude garde. Deze mensen zitten al achter de schermen sinds de eerste Atari op de markt kwam. Zeldzaam volk wat je moet blijven respecteren en aanbidden..

Terwijl we tussen alle mensen heen duwen om zo de meeste standjes te zien, merk ik dat er weer bar weinig bijzonders is. Normaal gezien krijg je altijd wel een cd naar je kop of krijg je kapotte hardware waar je op dat moment dolgelukkig mee bent omdat je denkt dat het werkt. Maar helaas, dat is dit jaar weer niet zo. Het gaat veels te slecht met de ICT, zelfs de HCC mist z'n bijzonderheden .

We struinen wat rond, duwen wat kinderen opzei en komen zo aan bij een aantal vage stands. Aangezien ik opzoek was naar een HP printer/scanner/kopieerapparaat in een, wilde ik wat informatie vragen aan de desbetreffende verkoper. Helaas was dit een verkeerde zet want ik kreeg wat gebrabbel terug in het Duits, wat nog het meest leek op de geschiedenis tussen Nederland en Duitsland in 1942. De prijs die ik er verder nog uit kon opmaken lag ook nog eens 2x zo hoog als de winkelprijs. Niet aan mij besteed dus.
De printer was geen levensbedreigende noodzaak, dus gelukkig ben ik niet gedoemd om bij een van die kansloze geen garantie stands te kopen. We lopen verder en mengen ons weer tussen de mensenmassa.

Terwijl we op het gemakje in de hallen rondlopen zien we de meest aparte figuren rondlopen. Mensen die haastig opzoek zijn om een compleet systeem te vergaren en met z'n 2en een lijst afwerken binnen 4 uur. Gedoemd om de mislukken zou je zeggen, maar dat viel best mee gezien de aankopen die sommige al gedaan hadden. Verder heb je ook de zogenaamde 'floaters' waar bij ook bijhoren, gewoon rondkijken op de hoop dat we iets leuks vinden voor een hele mooi prijs. En natuurlijk niet vergeten: de standaard nerd die opzoek is naar de meest belachelijke en dure hardware van het geld van papa

's middags is er het standaard ritueel waarbij je probeert te eten in een overvol fast food restaurant. Nou hebben we het 3 jaar bij de Mac gedaan, alleen zijn we deze keer naar de Burger King geweest. Ik, als ras zeeuw ben nog nooit gaan eten bij de BK, dus ik moest die ervaring ook een meemaken .
Helaas sloeg die ervaring om in een lachkick vanwege de bediende. Deze sprak ernstig weinig Nederlands namelijk. Ik bestelde 3x een large menu, dit voor een 5 euro volgens de verkoper. Ik zei vriendelijk dat dat niet duur was voor 3 menu's, waarna hij even raar keek en vriendelijk probeerde uit te leggen met ongeveer 2 woorden dat het 1 menu was. Hierna kon ik alles nogmaals herhalen en wachten tot hij het eindelijk doorhad. Het hoort allemaal bij de HCC, en is op dat moment ook zeker niet irritant .

Dat was het wel ongeveer, na een kleine file bij de uitgang reden we weer vlot terug richting het overweldigend mooi zeeuwse landschap om daar te genieten van de aankopen die de andere zuinige mede-metallers hadden gedaan..

Eindelijk weer een Mycom zak!