Ochtendbestaan

Erik (flat_erik)
Elect meldde ons het volgende:

Langzaam voel ik mezelf terug tot leven komen. Ik trekt mezelf terug uit m'n eigen wereld waarin alles beter is en de vrijheid een eeuwige bevrediging is. Beetje bij beetje herinner ik me terug wie ik ben, waar ik vandaan kom, en wanneer de laatste keer was dat ik gedoucht hebt. Dit is echter geen herinnering, dit ruik ik, en begrijp dat de afgelopen nacht een wilde nacht was geweest. Het dringt door dat we dus zo meteen maar even moeten douchen voordat we mensen gaan kloten met ons bestaan!
Na de muffe lucht een tijdje geroken te hebben, mezelf driemaal te hebben omgedraaid en de dekens volledig met mij in de kreukel liggen wordt het maar eens tijd om te kijken wat voor uitdagingen ons dit keer te wachten staan. Meestal komt dit nooit verder dan denken dat ik vandaag ga opruimen, waarna de conclusie zal zijn dat enkel nieuwe koffiemokken zullen bijkomen, en de puinhoop groter zal zijn.

We klikken de lamp aan en laten ons even verplicht een hel ondergaan die veel erger is dan vastgebonden worden aan een bed met kettingen om daarna helse pijnen te ondergaan van een meesteres... Nadat we eindelijk de barrière van het licht hebben doorbroken kunnen we een poging doen om te kijken of er nog iets zinnigs is op tv, zodat we de dag goed en fris kunnen beginnen. Althans dat idee heb ik altijd tot de eerste Tell Sell reclames voorbijschieten. Na twee minuten zappen heb je het wel alweer gezien van de kinderprogramma's en grote hoeveelheid Mike, wat gewééééééééldig!! reclames. Je zou van ellende bijna terug gaan liggen en hopen dat de nachtmerrie snel voorbij is..

Ik loop langzaam richting de deur, maak een beweging richting m'n badjas die Bruce Lee doet verbleken en voordat ik het weet volgt er een spectaculaire poging om allebei de armen in de juiste positie te krijgen zodat de hemelsblauwe badjas op de juiste manier alle plekken van m'n lichaam verbergt. Daarna openen we het portaal richting het zonlicht en laten ons nogmaals de nachtmerrie van licht ondergaan.. Gebukt onder het licht lopen we met een kapsel waarbij het lijkt alsof we voor zwerver aan het spelen zijn de trap af en richting de koffiekan.. Eerst een bak met extreem sterke koffie alvorens we onszelf proberen te verzuipen onder de douche..

We lopen met een grijns van blijheid terug naar boven met in de hand een koffiemok om daar het komende uur te gaan koffieleuten achter de computer, je moet toch iets op je vrij dag natuurlijk!
Tot ik plots overwonnen word door dezelfde muffe geur die ik rook toen ik opstond. Ik begin me te realiseren dat alles rondom me aan het doodgaan is (dit is misschien ook de reden waarom ik geen planten heb) en dat ik als de sodemieter moet gaan douchen..
Ik ren naar m'n kast voordat alles te laat is, ik grijp alles wat ik nodig heb (behalve de dingen die je normaal als eerste aantrekt, om er straks achter te komen dat je terug kan lopen en hopen dat de buurman/vrouw niet net de rolluiken aan het openen is) en ren de douche in.

*Gaap* Goeiemorgen..

Voor de geintereseerde: de columns die niet niet helemaal fok! waardig zijn zijn te vinden op http://i.wannaberoot.net/domo/artikelen.php