Na Vakantie Komt School

Stefan (Skinkie)
Helaas zit het er voor mij net op, de herfst vakantie. Ik ben dan ook nog een van de gelukkige mensen die na die vakantie nog een (redelijk) vrije leer week heeft, om zich vervolgens op tentamens te storten. Helaas laat de organisatie meestal te wensen over en ook al heb je maar twee tentamens, je mag van geluk spreken als je daarvan een tijdruimtecomplex weet te achterhalen. De normale inlever dreigingen staan ook dit kwartaal weer op het programma, en er moet nog flink wat zinvol geweld gepleegd worden om alles zo gezegd op z'n pootjes terecht te laten komen.
Nog zo'n zestien werkbare uren heb ik op de planning staan om maandag mijn eerste verslag in te leveren. Als bijkomend voordeel, is er een situatie ontstaan dat als het eerste verslag voldoende informatie bevat, automatisch de twee opvolgende verslagen in zich opneemt. Kort gezegd: wanneer je drie vakken combineert, en het eerste vak het meeste werk omvat, zijn de twee opvolgende vakken gedaan als je de eerste klaar hebt. Dat wordt dus, met de sloffen aan, de Homo 100 op de achtergrond en de 19" voor de neus stug door tikken, coden, excellen.
Gelukkig zijn de opvolgende dagen wat minder bezet, maar toch goed gevuld. Er moest nog een praktijk opdracht voor Theoretische Informatica gemaakt worden, nog een dagje richting Hilversum, Leren voor het keuzevak Klein Vaarbewijs 1-2, een ochtend autorijles en dan hebben we nog Informatie Analyse.
Als ik aan een ding een hekel heb op mijn toch al zo goede georganiseerde opleiding is het wel Informatie Analyse, je kunt programmeren en je wilt wat, voor sommige mensen zijn de ontwerptechnieken van Yourdan toch iets te veel gevraagd.
Maar Na Regen Komt Zonneschijn en zo is het ook binnen een HBO instelling, ik mag op stage! Nee, ik weet ook niet waar die euforie vandaan komt, maar ik ben in ieder geval met al mijn lessen klaar en er zijn alleen nog "leuke" projecten te doen.

Voor de mensen die nieuwsgierig zijn wat voor stage ik ga doen; Ik ben uitgenodigd (ja je leest het goed!) om op de TU Delft een soort automatische piloot (lees: Bot), voor een vliegspel te ontwikkelen. En bij gebrek aan beter (lees: ik moet ook nog wat over houden om op af te studeren) ben ik maar op het aanbod ingegaan.

Als ik de komende twee weken behoorlijk doorkom zal ik wat dieper ingaan op het laatste.