Mijn Boom

Redactie FOK!frontpage
Lichte kleine wolkjes drijven door een helder blauwe lucht. Kabbelend beekje, gras groener dan een brugklasser. Een fris zuchtje wind brengt de nodige verkoeling.

Stralende zon en een zwerm zwaluwen. Een verdwaalde uil kijkt verschrikt op. Brommend kruipt hij de boom in. Lekker verder slapen.

Sprietje in mijn mond, liggend tegen een boom, bekijk ik dit tafereel. Hier lig ik graag. Onder deze eeuwenoude eik. Noest staat hij hier al decennia. Verschillende nieuwbouw projecten heeft hij al overleefd. Hoe lang nog?

Als ik goed luister weet ik dat de snelweg steeds dichterbij komt. Mijn plekje zal worden vernietigd door de beschaving. Misschien dat mijn boom dan een bank of kruk wordt. Misschien wordt hij wel gewoon opgestookt.

Mijn boom lijkt het te snappen. Hij staat daar al eeuwen. Nooit droevig, altijd begrijpend. Eekhoorns, uilen en vogels maken gebruik van hem. Hij staat het toe. Een blaadje dwarrelt langzaam naar beneden. Ik volg het en zie dat zij het wateroppervlak raakt.

Ik begrijp wat mijn boom probeert te zeggen. Door dit blaadje zal ik elders verder groeien. Ver weg van hier. En misschien haal ik daar ook weer de honderd jaar...