BNN Talents

Stefan (Skinkie)
Na een aantal jaren bij een lokale omroep een kinder programma te hebben gemaakt, vervolgens bruut de laan uitgetrapt te zijn... begon het radio maken weer enigszins te kriebelen.

Meestal luister ik 's avonds naar Radio 1. Daarop heb je elke zaterdagnacht het programma #Nachtdienst , tot de nieuwe presentator er kwam een redelijk interactief programa met IRC blabla.
Nu wilde het feit dat de presentatrice naar BNN ging... dus daar ging ik ook maar is naar luisteren. Eenmaal op de site beland vond ik onder de kop Talents, een leuk verhaaltje over hoe ik mijn inbreng in het programma kon hebben, en het radiovak kon gaan leren. In september zou met een nieuwe ronde begonnen worden.

Okee, ik mocht eindelijk meedoen... en dus ging ik afgelopen maandag samen met een vriend van me richting Hilversum.
Na de NS te hebben overleefd, zette ik mijn skates onder mijn voeten en ging richting BNN Headquarters. Nou dan denk je in eerste instantie toch aan Media Park taferelen: Lijken op de weg, overal NOB auto's, je kent het bekende verhaal. Nou ik kan je uit de droom helpen: Woonwijk veranderd in industrie terein en in verste velden geen Media Park te bekennen.
Nou het glazen gebouw was gevonden, we liepen de trap op en gingen richting de ingang.

We kwamen binnen...

Stel je voor: Allemaal felle kleuren, een ronde balie met een [ge-dread-lockte] jonge baliemedewerkster links van je, rechts van je een bank met modepoppen, een verloren jonge man tussen de poppen. Mijn ogen werden al groter, mijn mond dreigde open te vallen, maar ik moest het woord nemen... ff vertellen wie we waren, naar wie we op zoek waren.
De trap, naar nog een verdieping hoger, leek ons een geschikte plek om even tot zinnen te komen en met het uitzicht op de deur hoor je dan eerst wat geroep, je denkt: "Die stem komt me wel bekend voor!", en je kijkt omhoog maar wat zien die presentatoren er anders uit dan ik had verwacht.
Marcoen kwam ons halen en we werden mee naar boven genomen, hij vroeg of we wat thee wilde ofzo, tuurlijk (minder spontaan welliswaar), en welk smaakje we wilde. Nou dat werd de doe-maar-wat methode.

Je denkt dan als er wordt verteld dat het in een chinees kopje gaat, je allang blij moet zijn dat je wat krijgt. Ja je krijgt ook wat vuurvaste vingers! Kokend water in een kopje zonder handvat! Okee ik zal niet verder zeiken

We namen plaats in een ruimte die duidelijk het thema Zee had. De BNN Hobbieclub had er duidelijk werk van gemaakt, en het resultaat mocht er zeker zijn. Kwallen aan het plafond, oceaan plaatjes aan de muur, knuffels in doorzichtige bollen, Aircootje om de boel fris te houden, sfeer verlichting...

We waren wat vroeg dus we konden er is goed voor gaan zitten, het lokale weekblad, met leuke foto's van KATJA (en Eddy voorop, maar wat boeit Eddy mij nou...). Toen iedereen er was kregen we een leuke inleiding, voor de mensen die nog niets van het ontstaan van BNN afwisten.
Ondertussen kwam Patrick (van het tv programma over enge ziekten) ook nog even buurten, ik moet zeggen, nadat ik diep heb nagedacht over die situatie, ik op dat moment dacht, ik kijk tv... gewoon dezelfde persoon met hetzelfde gedrag komt binnen lopen.
Dat was ook de algemene conclusie van de vergadering, je moet jouw ding gaan doen en zeker geen NOS Radionieuws verslaggever proberen te immiteren. Het moet te herkennen zijn als Skinkie's reportage of als Pietje's reportage.

Omdat het een opleiding is ben je de eerste drie maanden bezig met het leren maken van Items, Interviews, Reportages en Redactiewerk, daarna ga je voor het eggie dingen maken, programma vullen, op de radio.


De eerste opdracht luidde:

Maar een interview met het thema: "De Eerste Keer", en dat mag alles zijn... de eerste keer skieen tot die vieze gedachte waar je net aan dacht

Als iemand nog ideeen heeft, of geinterviewd wilt worden, You know the emailadres