Britney met punkkleding

Jelmer (nietzman)
Avril Lavigne. Dit mokkel bestormt op het moment de nederlandse hitlijsten met het ruige nummer 'complicated'

Avril is een true punkrocker.... Ze claimt zelf "I don't write 'Oh-baby-baby' songs." I'm a skater punk who writes guitar driven rock." Avril is een harde, ruige, lekkere 'bEEb' die haar eigen harde nummers schrijft, een meid die écht toe doen. geen slappe hap, maar harde nummers over de belangrijke dingen in het leven.... Als Avril een liedje wil schrijven, dan pakt ze een gitaar en gaat ze zitten jammen.... En zo, helemaal alleen, krijgt ze het voor elkaar om albums vol met geweldige muziek te produceren.

Meen je dit nou Nietzman? Nee man. Sukkel. Dombo. Denk eens na man....

Avril is een Britney Spears in punkkleding.... Een 'rockwhore' versie van Cristina Aguilera, een Mandy More met stuk zijnde kleren....

Avril is true....

Avril claimt een songwriter te zijn, ze heeft eens gezegd: 'Waneer ik ga zitten met mijn gitaar, dan speel ik over hoe ik me dag voel.' In een ander blad heeft ze gezegd: 'Ik ga meestal met een gitaarspeler zitten schrijven' Gitaarspeler als in: 'Iemand die gitaar speelt en niet Avril is.'

Kijk eens in het boekje van haar prachtige CD.... Alle nummers zijn geschreven door een groot team aan writers, co writers, writers assistants ,co-writers assistants en ga zo maar door.... Kunst. Ik kan een een paar mooie rijmende zinnetjes uitkotsen als ik word bijgestaan door een groep experts.... (Britney doet het toch ook?) Avril blijft overal claimen dat ze de nummers heeft geschreven toen ze 16 was... Het boekje vertelt een ander verhaal... En op de een of andere manier ben ik niet zo goedgelovig dat ik het 'Kijk mijn Avril zijn en alles zelf doen' verhaal geloof.

Avril speelt gitaar.

In het vorige stukje claimde Avril dat ze ging zitten met haar gitaar, vrolijk een stukje jammede en zo aan haar nummers kwam.... Maar is dit wel zo? Het schijnt dat Avril nog nooit accoutisch heeft opgetreden, op een uitzondering na... Ze zong live, met een gitaarspeler (weer niet Avril zelf) op de achtergrond.... Op de vraag waarom ze zelf niet speelde was 'I suck' het welgevatte antwoord.

Weer komt hier het boekje van het album aan bod: Ze krijgt maar credits voor het gitaarspelen voor een nummer... Is dat nou niet vreemd?

Avril schrijft gevatte nummers.
"I don't write 'Oh-baby-baby' songs."
*uche*

Laten we wat lyrics van Avril erbij pakken:

Quote:
"I never spend less than an hour
Washin' my hair in the shower
It always takes five hours to make it straight"

'My World'

Da's echt 'diep' weetje.... Zeer gevat!
Quote:
'Sk8ter boy'

"He's just a boy, and I'm just a girl
Can I make it anymore obvious?
We are in love, haven't you heard, how we rock each other's world?

I'm with the sk8er boi, I said see you later boy
I'll be backstage after the show
I'll be at the studio singing the song we wrote
About a girl you used to know."

De spelling van 'Sk8ter boy' alleen al doet me walgen. Ik heb denkbeeldige zusjes van 9 die betere lyrics kunnen schrijven.
Quote:
'Mobile'

"Went back home again
This sucks, gotta pack up and leave again
Say goodbye to all my friends
Can't say when I'll be there again
Its time now
I turn around
Turn my back on everything"

well B00 fucking H00.... Avril kan niet tegen haar levensstijl.... Meid... je hebt er zelf voor gekozen.... Zoals iedereen weet is Avril van school gegaan en naar LA verhuisd voor het 'grote geld' en het 'succes.' Eigen schuld, dikke bult.
Quote:
'Things I'll Never Say'
"I'm feeling nervous
Trying to be so perfect
Cause I know you're worth it
You're worth it
Yeah

La da da da La da da da"

Mohkeuh.... geen 'Oh oh baby' liedjes?

Avril de hardcore punkrocker....

Avril heeft er een hekel aan om een popster genoemd te worden... Immers, Avril is een punkrocker! punkrocker? nee man. luister eens naar haar cd... pop, met een vleugje rock.... op haar volgende album zal ze ongetwijveld een paar rapnummers proberen.... Het is immers in om rap/punk/rock/whatever zoveel mogelijk te blijven combineren...

Complicated
"You're trying to be cool/You look like a fool to me."

'Trying to be someone else'... is dat nou niet precies waar Avril mee bezig is? Het nummer 'Complicated' gaat over iemand die zijn 'looks' en persoonlijkheid aanpast om indruk te maken op anderen. In de clip van Complicated zie je Avril en de band 'crashen' en 'chillen' in het plaatselijke winkelcentrum, op het eind van de video ramt Avril haar gitaar zelfs aan gort... (Sonde! dat ding was nét nieuw! Ze heeft hem in het hele nummer maar een keer of 2 aangeslagen!) Ze probeert zich te gedragen als een 'te-coole bitch' terwijl ze iemand van hetzelfde beschuldig.... daar was een woord voor toch?

Nog een voorbeeltje: ze skate heel stoer in de videoclip, poseert zelfs voor fotografen en verteld een aantal bladen dat ze er goed in is... Later echter claimde ze op MTV dat de regiseur graag wou dat ze zou skaten, op de vraag of ze het wel leuk vond, antwoordde ze: 'No man! I suck!'

In de Elle girl:

Quote:
"Today, I rejected some gorgeous publicity shots because they just didn't look like me. I won't wear skanky clothes that show off my booty, my belly, or boobs. I have a great body. I could be Britney. I could be better than Britney."

Persoonlijk hou ik er niet van om mensen op uiterlijk te beoordelen... maar ik vind Avril toch wel het ultieme voorbeeld van hetgeen dat een beetje make-up voor je kan doen..... Heb jij Avril wel eens gezien als ze net wakker is?