Koken met Dagobert III

Benjamin (Dagobert)
Dag 3, na twee dagen aardappelen was het tijd voor iets anders. De bedoeling was om elke dag zelf wat te koken en dus ging ik na het werk boodschappen doen. Als een bijna volleerd student liep ik om tien over zes de Albert Heijn binnen. Spitsuur, alle studenten kwamen voor hetzelfde als ik: avondeten. Met een gratis rugtas van de Superdeboer, die ook de helft van de andere aanwezigen bij zich had, liep ik de AH binnen. Omdat ik toch niet op viel tussen het andere winkelend publiek, was de keuze snel gemaakt. Studentenmaaltijd nummer 1: macaroni met spinazie a la crème. Je koopt dus, net als de rest, een pak macaroni, een pak spinazie a la crème (uit de diepvries) en een pakje spekjes, voor het lekker.
Dan pak je een pan (ja, eerst betalen en naar huis fietsen), brengt water aan de kook, spinazie ondertussen in de magnetron en de spekjes in de (dit keer wel goed afgewassen) koekepan. Alles beetje warm maken en je hebt een heerlijke maaltijd. Zijn de spinazie en de spekjes vaak wat veel. Er zijn dan twee oplossingen: beetje luxer, macaroni met veel spekjes en spinazie of, iets voordeliger, je doet er meer macaroni bij en dan heb je voor de dag erna ook nog wat. Zo gezegd, zo gedaan en het smaakte goed vandaag.
En, hebben we nu ook weer iets geleerd? Jahoor:
Dingen maken die je van iemand anders geleerd hebt is vaak makkelijker dan iets nieuws brouwen