Koken met Dagobert

Benjamin (Dagobert)
Welkom bij de kookcolumn voor de beginnende kok. Het begon allemaal op een half zomerse maandag, een 18 jarige jongen, ouders op vakantie en huis voor me alleen. En dus ook keuken voor me alleen.
Maak je wel de restjes op? Anders bederven ze
Nou, dat was dus wat ik ging proberen op deze eerste dag van mijn eenzaamheid. Ach, koken, dat kan toch iedereen! En volg goede moed begint de cursus.
Men neme: 2 uien, 6 aardappels, 3 grote champions en een stukje courgette.
Je neemt de uien, pakt een mes en snijd de uien in stukjes. Owja, je moest er niet bovenhangen Die mik je in een koekepan om ze te 'fruiten' zodra de walm te erg wordt zet je de afzuigkap op maximaal Daar was dat ding dus voor Dan mik je de aardappels in plakjes erbij. Oeps, aardappels moeten veel langer bakken dan dat de uitjes normaal blijven Je begint wat te doen om het te voorkomen, deksel erop, pitje wat lager, beetje olie erbij en dan, als de uien zwart zijn schep je ze er toch maar zoveel mogelijk uit.
Dan pak je de courgette en de champions, hakt ze in stukjes en gooit die bij de zwarte ui en de aardappels. Even wachten en het is af. Wat het is? Nou, drie keer niks en veel te veel. Je pakt een bord, werkt zoveel mogelijk naar binnen om toch niet flauw te vallen van de honger en dan gooi je het toch maar weg.
Zo, de restjes zijn weggewerkt.
En wat is nu de les van vandaag?
Denk goed na voordat je gaat koken, weet wat je doet en let een beetje op de tijd.
Tot zover vandaag, morgen maar iets brouwen wat ik al kan.