Een leven zonder internet...

Redactie FOK!frontpage
Niet door mij geschreven maar door brad


Wellicht dat de meeste fokkers zich niet meer kunnen voorstellen hoe dat was, laat staan hoe de ontwenningsverschijnselen zijn. Helaas... ik moet het meemaken, niet 1x, maar nu voor de 2x maal.

Op zich is het wel verrassend wat je allemaal als vervanging gaat doen. Een roker die stopt met roken zal over het algemeen gaan snoepen. Een internetter zonder internet gaat tv kijken en bier drinken. Van internetjunk tot zapalchoholist. Geen lange uren meer tot diep in de nacht, wakker blijvend met veel caffeïne om de volgende ochtend als een zombie in de collegebanken te zakken. Nee, zappend van serie naar serie met een koud biertje in de hand. Buffy is het surogaat voor mijn internetverslaving.

Opeens worden ook meer uren op school gemaakt. Onder de noemer studie wordt getracht ieder vrij moment aan te spreken om toch maar weer te internetten. Stel je voor dat je een mailtje mist, een andere contactgestoord te weinig aandacht geef via ICQ cq. MSN, of simpelweg om te FOK!ken. Vreemd ook dat je je gaat hechten aan personen die je via internet kent. Het geflirt met E.., de flames van J.., ToD en ditjes en datjes met b.. en m.. en nog enkele anderen. (gecensureerde fokkers die zich herkennen mogen reageren per mail, ook ik ben aandachtsgeil). Internet is niet alleen een bron van statische informatie, maar ook een dynamische leefomgeving. Een cyberwereld waarin altijd wel gelijkgezinden te vinden zijn.

Iemand maakte op de chat de opmerking dat je geen vriendin meer nodig hebt, je hebt immers internet die je tal van vriendinnen aanbied. Gewillig als ze zijn om al je fantasieen uit te werken passeert alles de revu. Pijpen, beffen, anaal, 69 verschillende standjes, niets is te gek want zelfs een goed gesprek wordt gewaardeerd. Vervelend wel altijd dat het vaak toch echt virtueel blijft. Blijkbaar hebben zij wel een leven buiten internet dat ik nu ga ontdekken. Een leven waarmee je wel echt aan je trekken komt. Of ik dat op tijd ga ontdekken?... ik weet het niet, morgen gaat kabelinternet aangevraagd worden. Voor mij geen wereld zonder internet.