Wat eten we vandaag?

Redactie FOK!frontpage
Iets wat vele van jullie vast zullen herkennen is het tafareel wat zich afspeelt rond een uur of 5/6. Want dan weerklinkt in vele gezinnen de vraag 'Wat eten we vandaag?'
Vaak klinkt er na het antwoord een diepe zucht, want natuurlijk wil eigenlijk niemand horen dat je die avond spruitjes of zuurkool naar binnen moet gaan werken.
Die zucht word dan vaak weer vervolgd door een klaagzang van de kok(in), want het is ook nooit goed! Soms kan dit leiden tot kleine ruzietjes, en soms ook wel tot grote ruzie's die dan ook wel eens kunnen leiden tot echtscheidingen! (oh wat zijn we weer positief)
Om al die ellende te voorkomen is het misschien wel slim voor sommige mensen om een soort van schema te maken. Iedereen weet dan waar hij/zij aan toe is, en ook is het handig voor als er nog boodschappen moeten worden gedaan, want je weet altijd wat je nog moet halen voor het avondeten.
Ook is het handig voor de eventuele kinderen in huis, die kunnen zorgen dat ze de avond dat er iets word gegeten wat niet naar wens is bij een vriendje of vriendinnetje kunnen gaan eten.

Al met al een prachtig idee, met alleen maar voordelen voor iedereen!