Randfiguren

Danny
Zwervers...
Ik kan me echt dood ergeren aan zwervers. Over het algemeen zo'n half dooie junk die de naald nog voor driekwart in z'n arm heeft zitten die je dan met z'n ingevallen drugssmoel vraagt om een gulden om wat te eten.
Meestal loop ik dan naar de burger king ofzo, haal een megamenu en ga deze uitgebreid voor z'n neus zitten opeten, waarbij ik en passent de duiven nog even voer. Met de restjes nog even op schoot tot ze goed koud zijn, m'n peuk uitdrukkend in de mayo wacht ik dan en uiteindelijk mik ik de hele handel in de vuilnisemmer en loop weg, m'n vingers nog aflikkend.
En het mooiste is dan om na een paar minuten terug te komen om te zien hoe zo'n hopeloos figuur de kouwe patat met assmaak uit de vuilnisbak staat te vissen.
Pleur op man, ga toch gewoon werken voor je poen zoals iedereen. Stop met het in je lijer pompen van die teringzooi of stop er meteen zoveel in dat we geen van allen meer last van je hebben.

Vroeger was ik nooit zo pissed off, maar tegenwoordig kun je hier in Rotterdam de straat niet meer normaal op zonder belaagd te worden met allerhande junks, straatkrantverkopers, zogenaamd zonder benzine staande verslaafden wier vrouw met weeën op de achterbank zit en straatmuzikanten die beroerder klinken dan Jantje Smit on LSD.
Een paar jaar geleden hadden we hier in Rotterdam nog perron nul. Prachtig was dat. Alle junks en ander uitschot verzameld op één plek. Lekker overzichtelijk en in de binnenstad had je er maar weinig last van. Toen moest perron nul geruimd worden. Voor de junks was daar geen plek meer. Die moesten maar ergens anders heen, en dat hebben we geweten. De hele godvergeten binnenstad is ermee overspoeld. Het lijkt wel een epidemie. Het vaccin is gewoon voorhanden natuurlijk, maar daar wil niemand aan. Dat terwijl het toch o zo simpel is om wat extra metadon uit te delen in zo'n bus...

Het zal wel weer aan mij liggen...