Het nutteloze feitje van de dag: Nederland dol op Chinese zonnepanelen

Terug van weggeweest! Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus daarom terug van weggeweest voortaan voor jullie weer elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

China exporteert haar zonnepalen naar landen over de hele wereld, maar wist dat de meeste panelen hun weg vinden naar Nederland? "Nederland is de grootste importeur van zonnepanelen ter wereld. Daarbij komt 89 procent van de zonnepanelen uit China. Ongeveer 60 procent van de Nederlandse import wordt meteen doorgevoerd naar andere landen", dit meldt het CBS naar aanleiding van de publicatie Nederland Handelsland 2023.

Ondanks dat zonnepalen populair zijn in ons land belanden ze bij lange na niet allemaal op Nederlandse daken en velden. "Ongeveer 60 procent van de door Nederland ingevoerde zonnepanelen gaat na invoer meteen door naar andere landen, meestal binnen de EU. Circa 40 procent wordt meteen ingezet in Nederland of opgeslagen in voorraad voor later gebruik, in Nederland of in het buitenland."

Na vandaag is deze rubriek een paar weken op vakantie. Tot snel!

Bron: CBS
Bron: CBS