VS: woning Republikeinse kandidaat Harrigan beschoten

De politie in North Carolina onderzoekt een schietpartij welke vorige maand plaatsvond in het huis van de ouders van de Republikeinse congreskandidaat Pat Harrigan.

De kinderen van Harrigan sliepen in dat huis bij hun grootouders, toen er een paar meter verderop een kogel door het raam werd geschoten, zo vertelde de campagneleider van Harrigan donderdag aan de Carolina Journal.

Bij het onderzoek naar de schietpartij zijn lokale, provinciale en federale rechercheurs betrokken. Het is onduidelijk of Harrigan en zijn familie extra politiebescherming hebben gekregen na de beschieting.

De beschieting vond plaats kort nadat een politieke tegenstander voor de woning van Harrigan een campagne video maakte.

De schietpartij is de laatste in een reeks schijnbaar politiek gemotiveerde aanvallen en bedreigingen tegen politici en rechters.

In juni probeerde een man om Brett Kavanaugh, rechter van de hoge raad, te vermoorden.

De Republikeinse kandidaat voor de Senaat van New Hampshire, Don Bolduc, werd deze week belaagd door een aanvaller vlak voordat Bolduc het podium moest betreden voor een politiek debat .

Eerder die week werd een man uit Chicago gearresteerd onder beschuldigingen van doodsbedreigingen aan de Republikeinse gouverneurskandidaat Darren Bailey van Illinois. De verdachte had een voicemail bij de kandidaat achtergelaten waarin hij zegt Bailey levend te willen villen.

Vorige week werd Paul Pelosi, de echtgenoot van huisspreker Nancy Pelosi, aangevallen door een met een hamer zwaaiende inbreker in de woning van de Pelosi's in San Francisco. Nancy Pelosi was het beoogde doelwit maar ze was op dat moment niet thuis. Paul Pelosi heeft bij de aanval een schedelbreuk opgelopen. De aanvaller, de Canadees David D. zou illegaal in de VS zijn geweest, graag in zijn nakie rondlopen en lid zijn van de Green Party of California.