Verkeersdrama Oud Gastel: bestuurder reed te hard

De man die wordt verdacht van het veroorzaken van de dodelijke aanrijding in Oud Gastel vrijdagavond zit voorlopig vast vanwege gevaarlijk rijgedrag en het veroorzaken van een dodelijk ongeluk. Dat laat de politie zaterdagochtend weten. "Dit moet met hoge snelheid zijn gegaan." De 27-jarige Roosendaler reed in een gehuurde Duitse Mercedes uit het duurdere segment.

In de auto van de opgepakte chauffeur zaten in totaal drie jonge mannen. De twee inzittenden zijn als getuigen meegenomen naar het politiebureau en daar verhoord.

In de andere auto zaten vijf mensen, afkomstig uit Bosschenhoofd waarvan er vier zijn omgekomen hieronder  twee jonge kinderen (8 en 10) en twee volwassen vrouwen (39 en 42). Een derde kind (9) ligt gewond in het ziekenhuis.

Omstanders, onder wie medewerkers van het nabijgelegen bedrijf Fri-Jado, hebben eerste hulp aan de slachtoffers verleend en assisteerden daarbij de politieagenten. De bedrijfsmedewerkers hebben zelfs gereanimeerd. "We willen hen ontzettend bedanken voor hun kordate optreden", zegt de politie.