Happy World Beard day, vier wereldbaarddag vandaag!

Wereldbaarddag wordt jaarlijks op internationaal niveau gevierd met mensen uit alle landen en werelddelen die samenkomen met hun baarden. Het wordt gehouden op de eerste zaterdag van september en wordt gekenmerkt door het geluk van alle mensen die bij hun baard en bij elkaar zijn.

Op Wereldbaarddag is het gebruikelijk dat de bebaarde leden van een familie een dagje vrij hebben en geen huishoudelijke taken hoeven te doen. De baardloze leden van de familie tonen traditioneel hun respect voor de baard door de bebaarde mensen op handen en voeten te dragen en deze dag te bedienen. World Beard Day is bedoeld om de wereldwijde status van de baard te promoten en te verhogen. Hoewel veel landen en steden hun eigen gebruiken voor Wereldbaarddag kennen, wordt het scheren op Wereldbaarddag universeel beschouwd als zeer respectloos en ongepast.

Wat te doen op World Beard day?
Als je een World Beard Day feestje organiseert, staat hieronder een handige lijst van dingen die je kunt doen om dit de gezelligste World Beard Day ooit te maken.

 • Welke World Beard Day zou compleet zijn zonder een overheerlijk aanbod van baardvriendelijk eten? Populaire opties zijn;
  - Barbecues / vlees aan het spit
  - Hotdogs
  - Vindaloo
  - Wodka
  - Fondue
 • Als de plaatselijke wetgeving het toelaat, maak dan een vuur (of als je dat liever hebt, laat een paar mensen zonder baard een vuur voor je maken). Ga dan rond het vuur zitten en geniet van het hebben van een baard en het leven in een gouden eeuw van baardigheid.
 • Een band verwisselen. Neem een of twee bebaarde mannen mee, maak een autoband lek en geniet van de voldoening om hem te verwisselen met behulp van je uitgebreide levensvaardigheden.
 • Op Wereldbaarddag zijn er vaak verschillende spelletjes en evenementen. Voel je vrij om je eigen evenement te creëren, of kies uit een van de volgende gebruikelijke World Beard Day-spellen.
  - Menselijke piramide met alle bebaarden (huidig record 22)
  - Cleanchin darts (Plak een foto van je minst favoriete baardloze individu op het dartbord en gooi dartpijltjes naar zijn gezicht).
  - World Beard Day Pinata (Vul een baardloos mannetje van papier-maché met lekkernijen, hang hem aan een boom, geef het mannetje met de grootste baard een knuppel en zeg dat hij moet knuppelen).
  - Pin-de-baard-op-de-man (verreweg het makkelijkste, minst uitdagende spel voor Wereldbaarddag - geen blinddoek nodig).
  - Dungeons en draken
  -Zingen, haal de wodka tevoorschijn, zing samen met je favoriete baardgerelateerde liedjes.
 • Speel je favoriete sporten zoals ze bedoeld zijn om te spelen: Baard tegen Baardloos, met het baardloze team zwaar gehandicapt (voel je vrij om je eigen handicaps te creëren voor het baardloze team of het "verliezende team"). Populaire keuzes zijn;
  - Het verliezende team heeft minder spelers.
  - Het verliezende team bestaat volledig uit kinderen.
  - De scheidsrechters zijn allemaal leden van het baardloze team (winnende team).
  - Het verliezende team of geselecteerde leden van het verliezende team worden geblinddoekt, vastgebonden en gekneveld.

Wereld baarddag feiten
- In Zuid-Spanje komen vele gemeenten bijeen om getuige te zijn van een bokswedstrijd tussen een man met een baard en een jongen zonder baard. De baardloze man, gewoonlijk gewapend met een scherpe snoek, is meestal de overwinnaar.
- In het Zweedse dorp Dönskborg wordt iedereen zonder baard uit de stad verbannen en gedwongen vierentwintig uur in een nabijgelegen bos door te brengen. 
- De precieze oorsprong van Wereldbaarddag is onbekend, maar er zijn aanwijzingen dat Deense Vikingen al in 800 na Christus een speciale dag hadden gewijd aan de verheerlijking van de baard. Het evenement werd niet op een vaste datum gehouden, en werd vaak honderden keren per jaar gevierd. Deze vroege incarnatie van wat ooit Wereldbaarddag zou worden, ging meestal gepaard met de plundering van naburige steden, dorpen en landen door grote groepen zwaarbewapende mannen met baarden.
- Over de hele wereld worden baardgemeenschappen aangemoedigd om deze heilige dag te vieren door hun eigen publieke of private Wereldbaarddagvieringen te organiseren. Deze kunnen uiteenlopen van een ontspannende gezinslunch tot een uitbundige, door de belastingbetaler gefinancierde straatparade.
- Scheren op Wereldbaarddag wordt universeel beschouwd als zeer respectloos.