'De slag om het water'

Vandaag werd bekend dat er een officieel watertekort is en dat het water verdeeld zal moeten worden. Deze waterverdeling zal vanaf heden in handen van het Managementteam Watertekorten liggen.

Wat zou zo’n managementteam nou allemaal kunnen verzinnen om het watertekort tegen te gaan, buiten de reeds bestaande maatregelen zoals korter en minder vaak douchen. Minder vaak het toilet doortrekken, dus alleen nog als je een grote boodschap hebt gedaan? Of wellicht mensen in biologisch afbreekbare zakjes gaan laten poepen en dit inzamelen om als mest voor landbouw te gebruiken? Win-win situatie nu de boeren de veestapel moeten halveren.

Wat kunnen we nog meer verzinnen... een algeheel verbod op douchen en privezwembaden en de gemeentelijke badhuizen nieuw leven inblazen waar je één keer per week tegen betaling terecht kunt. En wat te denken van openbare zwembaden, bierbrouwerijen en frisdankfabrikanten: grootverbruikers van water. Als zij nou eens de handen ineenslaan en het gebruikte zwembadwater recyclen door er bier van te brouwen en frisdrank mee te maken?

Nog een andere optie is een verbod op wasmachines en drogers en in de plaats daarvoor gemeentelijke wasserettes te openen. Doordat mensen hun machine niet meer half vol of zelfs maar een kwart vol kunnen laten draaien wordt er veel onnodig waswater bespaard.  Uiteraard moet er wel per kilo was worden betaald, en voor bijzondere was, zoals zijde of bont wordt een toeslag berekend.

Tot slot zouden ze ook de watermeters kunnen vervangen door een versie die op muntjes werkt, die uitsluitend op rantsoen door de overheid worden verstrekt. Muntjes op? Pech gehad: wachten op de volgende rantsoenlevering of bedelen bij de buren. 

'De slag om het water' (Afbeelding: Pixabay)
'De slag om het water' (Afbeelding: Pixabay)