Poetin staat stil bij Internationale Vrouwendag, het Oekra´ense leger ook

De Russische president sprak vandaag vanuit het Kremlin zijn lof uit over 'Catherina de Grote', een beroemde Russische tsarina. Dit ter ere van de Internationale Vrouwendag.

Zijn korte toespraak volledig:
"Vandaag zou ik de woorden willen herinneren die aan onze natie zijn gewijd door een grootse vrouw. In Rusland heet ze Matushka, moeder: Catharina de Tweede, Catharina de Grote, wiens monument hier in het Kremlin staat. Ze was niet van Russische afkomst, maar ze is een heel trotse Rus geworden. Haar motto was: ik zal mijn vaderland verdedigen. Met de taal, met de pen en met het zwaard. Zolang ik leef."

De soldaten van het Oekraïense leger hebben ook een boodschap ter gelegenheid van Vrouwendag, een waarschuwing aan de Russische troepen:

"Wij zijn de vrouwen van Oekraïne. (...) We hebben onze kinderen in veiligheid gebracht. De genenpool van onze natie is beveiligd. Nu zullen we ons bij de mannen voegen en zullen de vijand overal in ons land vernietigen - in elke stad, in in elk dorp, in elk bos en op elk veld. Voor elk kind, voor elke vrouw, voor elke oude man, voor elk verwoest huis, zullen we je afschieten als een hondsdolle hond."