Het nutteloze feitje van de dag: CyberSuck

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

In vele huishoudens is hij inmiddels te vinden, de robotstofzuiger en de beroemdste in die categorie is wel de Roomba. Maar wist je dat de makers een hele andere naam voor hun produkt hadden bedacht? Als het aan de techneuten gelaten was dan had hun robot 'CyberSuck' geheten. Uiteindelijk was het toch geen goed idee en kwam een marketingbureau met de naam 'Roomba' op de proppen.

"Het idee van een stofzuigrobot kwam niet van ons. Er werd ons gevraagd: jullie ontwikkelen robots, maar maken ze ook de vloer schoon? We gingen dus aan de slag met het ontwikkelen. Ik deed vervolgens met mijn collega’s een stemming om een naam voor het apparaat te bedenken. We kwamen uit op CyberSuck, ik ben nu eigenlijk wel blij dat we daarvoor niet gekozen hebben. Uiteindelijk betaalde ik een bureau zestienduizend dollar om op een betere naam te komen. Zo kwamen met Room, maar dat was niet voldoende, dus kwam er ‘ba’ bij. Net als de dans. Zo’n achtduizend dollar per letter dus", zo legde Colin Angel, CEO van IRobot uit aan het AD.

Het nutteloze feitje van de dag: CyberSuck (WikiCommons/Kārlis Dambrāns)
Het nutteloze feitje van de dag: CyberSuck (WikiCommons/Kārlis Dambrāns)