Het nutteloze feitje van de dag: Een hele oude minister

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Vandaag start formateur Mark Rutte met de gesprekken met de beoogde bewindslieden voor het kabinet Rutte IV. Enige tijd geleden kon je hier al lezen over de jongste minister ooit en daarom is vandaag een mooie aanleiding voor nog een ministerieel weetje. Want wist je dat de oudste minister een zeventiger was bij zijn de aanstelling? Geen enkele minister in onze geschiedenis was zo oud bij zijn aanstelling als Julius Christiaan van Oven. Als 74-jarige werd hij in 1956 minister van Justitie als opvolger van de overleden Leendert Antonie Donker. Van Oven wist tijdens zijn ministerschap de wettelijk vastgelegde handelingsonbekwaamheid van de gehuwde vrouw op te heffen, iets waar hij al sinds 1927 voor pleitte. Ook was Van Oven nog enige tijd minister van Binnenlandse Zaken ad interim.

Het nutteloze feitje van de dag: Een hele oude minister (WikiCommons/Collectie SPAARNESTAD PHOTO/NA/Anefo/Herbert F. Behrens)
Het nutteloze feitje van de dag: Een hele oude minister (WikiCommons/Collectie SPAARNESTAD PHOTO/NA/Anefo/Herbert F. Behrens)