Het nutteloze feitje van de dag: Hand in hand kameraden

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

We kennen allemaal wel het 'Hand in hand kameraden' als het clublied van Feyenoord, maar wist je dat de clubleiding van de Rotterdamse club 60 jaar geleden helemaal niet op dat clublied zat te wachten? Vandaag is het precies 60 jaar geleden dat Jacky van Dam zijn 'Hand in hand, kameraden' uitbracht als ode aan Feyenoord, maar de leiding van de Stadionclub zag weinig in een nieuw clublied aangezien er al sinds 1947 een clublied was dat geschreven was door een medewerker van de club, namelijk 'Ons Feijenoord-Clublied'. Om het nummer meer onder de aandacht te brengen en het nieuwe Feyenoord-lied de wind uit de zeilen te nemen bracht de club het oude clublied ook op single uit.

Dat 'Ons Feijenoord-Clublied' het onderspit delfde qua populariteit is mogelijk te verklaren door de gelijkenis die het nummer had met de Ajax Mars en ook toen al was er de nodige rivaliteit tussen beide clubs. Wil je meer weten over de geschiedenis van 'Hand in hand, kameraden' dan kan dat hier op sportenstrategie.nl.