Het nutteloze feitje van de dag: Een even snel trio

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn verwikkeld in een enorm spannende strijd om de wereldtitel en zijn regelmatig erg aan elkaar gewaagd tijdens de kwalificatie maar wist je dat het nog spannender kan? Het Formule 1-seizoen van 1997 werd beslist tijdens de laatste race van het seizoen, de Grand Prix van Europa op het circuit van Jerez. Destijds ging de titelstrijd tussen Jacques Villeneuve en Michael Schumacher en in de kwalificatie van de grand prix gebeurde er iets unieks. Maar liefst drie coureurs wisten tot op de duizendste exact dezelfde tijd neer te zetten. De titelrivalen Villeneuve, Schumacher en Heinz-Harald Frentzen noteerden tijdens de kwalificatie allen 1:21.072.

Villeneuve mocht de pole position bezetten aangezien hij de tijd als eerste had neergezet voor Schumacher en Frentzen. De race zou uiteindelijk de geschiedenis in gaan als de wedstrijd waar Schumacher de wereldtitel probeerde te veroveren door Villeneuve bij een inhaalpoging van de Canadees te torpederen en uit te schakelen. Die opzet mislukte en de Duitser werd ook gediskwalificeerd voor zijn actie. Villeneuve werd aan het einde van de race tot wereldkampioen gekroond.