Kat houdt de wacht...

Niet alle helden dragen capes. Een recent geval van een kat die een cobra de weg versperde om een woonhuis in Odisha binnen te gaan, is daar een mooi voorbeeld van. Een video van deze zeldzame stare-down gaat viraal op sociale-mediasites.

De beelden tonen de witte kat die op wacht staat voor de deur van zijn woning in het Bhimatangi-gebied van de hoofdstad Bhubaneswar. De giftige slang is zichtbaar op de binnenplaats van de woning, op een paar meter afstand.

Volgens Odisha Bytes siste de 1,20 meter lange cobra naar de kat in een poging hem te intimideren, maar die laatste liet zich niet intimideren.

Volgens ANI zat de dappere kat daar een halfuur, om te voorkomen dat de slang het huis in glibberde. "Onze kat is ongeveer 1,5 jaar oud en woont bij ons als een familielid", vertelde Sampad Kumar Parida, de eigenaar van het huis, aan het persbureau. Parida belde later een hulplijn voor dieren in het wild om de slang op te halen, deze werd later vrijgelaten in een nabijgelegen bosgebied.

Sommige mensen op social media reageerden verbaasd over de acties van de kat. Maar een aantal baasjes deelden echter soortgelijke ervaringen met hun poezebeest en vertelden dat katten behoorlijk "territoriaal" kunnen zijn.