Politie haalt tientallen verwaarloosde hondjes weg bij Utrechtse fokker

De dierenpolitie en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming hebben 48 verwaarloosde dieren uit een huis in Utrecht gehaald. De eigenaar was niet thuis, maar zal later worden gehoord, zegt de politie.

Volgens de politiewoordvoerder was er een tip binnengekomen over een dode hond die in het water lag. Op basis van die tip en andere signalen gingen agenten naar het huis toe. "We troffen dieren in erbarmelijke omstandigheden aan. De hokken waren al lange tijd niet schoongemaakt, er lagen uitwerpselen en de conditie van de dieren was heel slecht."

In totaal vond de politie 47 honden en een ara, een soort papegaai. In twee andere woningen zijn ook dieren gevonden. "Daar hebben we een last onder dwangsom uitgereikt; de eigenaar moet zorgen dat de situatie verbetert." Waar in Utrecht de illegale fokkerijen zijn gevonden, kan de politie niet zeggen.

Omdat de dieren werden gefokt voor de verkoop, zoekt de politie mensen die bij één van deze fokkers in Utrecht een klein hondje hebben gekocht. Het kan bijvoorbeeld gaan om Chihuaha's, Pomeranians, Bostonterriërs, Toy poedels en Shih tzu's. 

Beste, Ik schrijf veel nieuwsberichten over dieren op mijn blog.https://voordierenblogger.blogspot.com/2021/06/dierenpolitie-utrecht-47-honden-uit.html In 12 landen heb ik lezers. Het zou fijn zijn als u deze berichten zou willen plaatsen. Uiteraard mag u alles veranderen naar wens. Vriendelijke groeten, Erna van der Ploeg